pähkinäsalaatti
Käytä parsakaalin varret vaikkapa kasvissosekeittoon!

Parsakaali-pähkinäsalaatti

Neljälle, Valmistusaika 15 minuuttia

Ainesosat:

450 g parsakaalin kukintoja
4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 rkl vähärasvaista majoneesia
1 rkl omenasiiderietikkaa
2 omenaa
60 g saksanpähkinöitä
4 rkl kuivattuja karpaloita
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Laita parsakaalinuput kiehuvaan veteen ja kiehauta 3−4 minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta ja kaada jäävettä parsakaalien päälle.
  2. Sekoita jogurtti, majoneesi, etikka, tilkka vettä ja suola sekä mustapippuri kastikkeeksi.
  3. Valuta parsakaali ja kuivaa talouspaperilla nuput kuiviksi. Murskaa pähkinät veitsellä isohkoksi murskaksi. Kuori omenat ja kuutio. Lisää pähkinät, omenat, parsakaali ja karpalot jogurttikastikkeeseen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ravintosisältö/annos

243 kaloria
6,7 g proteiinia
34,6 g hiilihydraatteja
22,6 g sokeria
11,8 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 1,3 g
7,6 g kuitua
0,4 g suolaa

Lue myös:

Bataatti-avokadosalaatti

Raikas riisisalaatti pavuilla

Kvinoa-pinaattisalaatti

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva