Neljälle, valmistusaika 40 minuuttia
Aineosat:
200 g kvinoaa
4 munaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
200 g baby-pinaattia
6 retiisiä
1 pieni punasipuli
3 rkl chian siemeniä
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje:
1. Huuhtele ja kuivaa kvinoa. Kaada kattilaan ja paahda keskilämmöllä kolmen minuutin ajan Lisää ½ litraa vettä ja ½ teelusikallista suolaa. Anna kiehahtaa. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kvinoa on kypsää, noin 20 minuuttia. Nosta liedeltä ja anna seisahtaa kannen alla 10 minuuttia. Sekoita haarukalla kvinoa irtonaiseksi.
2. Keitä munat koviksi, noin 10 minuuttia. Siirrä kypsät munat jääkylmään veteen ennen kuin kuorit ne. Puolita munat.
3. Leikkaa retiisit ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kvinoa, pinaatti, sipuli ja retiisit. Sekoita ja jaa annoksiin. Lisää munan puolikkaat jokaiseen annokseen. Koristele chian siemenillä ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos:
440 kaloria
16,3 g proteiinia
36,7 g hiilihydraattia
1,2 g sokeria
25 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 4 g
8,3 g kuitua
0,7 g suolaa
Katso myös nämä herkulliset salaattireseptit: