Bataatti-avokadosalaatti

Neljälle, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

3 bataattia
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 luomusitruuna
1 tl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl lämmintä vettä
150 g salaattisekoitusta
2 avokadoa
4 retiisiä
1 ruukku minttua
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Kuori ja kuutioi bataatit. Laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja sekoita joukkoon auringonkukkaöljy, suola ja pippuri. Paahda 35−45 minuuttia kunnes bataattikuutiot ovat pehmenneet ja aavistuksen ruskeita. Kääntele paloja puolessa välissä paistoaikaa. Anna jäähtyä.

2. Pilko avokadot ja retiisit. Silppua minttu. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Sekoita sitruunankuori ja -mehu sekä hunaja ja suola salaattikulhossa. Lisää sitten oliiviöljy ja vesi. Kun kastike on valmis, lisää salaattisekoitus, avokado, retiisit, minttu sekä bataattikuutiot kulhoon. Sekoita varovasti ainekset keskenään ja tarjoile heti.

Ravintosisältö/annos:

412 kaloria
9,9 g proteiinia
35,1 g hiilihydraattia
6,3 g sokeria
30,7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 4 g
9,5 g kuitua
0,6 g suolaa

Katso myös nämä salaattireseptit:

Salaattikulho ja kalapyörykät

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Hedelmäinen kana-maissisalaatti

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva