riisisalaatti pavuilla

Raikas riisisalaatti pavuilla

Neljälle, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

250 g pitkäjyväistä riisiä
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 sipuli
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kuminan siemeniä
400 g kidneypapuja, säilykkeenä
400 g mustasilmäpapuja, säilykkeenä
1 punainen paprika
1 ruukku korianteria
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

1. Huuhtele riisi huolellisesti ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kun riisi on kypsää, poista kattila liedeltä ja anna vetäytyä kannen alla 10−15 minuuttia. Sekoita haarukalla, jotta riisistä tulee irtonaista. Siirrä riisi siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla, kunnes riisi on viilentynyt.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä korianterin siemenien ja kuminan siemenien kanssa pehmeäksi. Siirrä sivuun odottamaan.

3. Silppua korianteri. Pilko paprika. Huuhtele pavut. Sekoita sipuli, korianteri, paprika, pavut, oliiviöljy ja sitruunan mehu riisin joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos:

417 kaloria
15,6 g proteiinia
55,7 g hiilihydraattia
4,5 g sokeria
15,8 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,9 g
4,3 g kuitua
1 g suolaa

Katso myös nämä salaattireseptit:

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Hedelmäinen kana-maissisalaatti

Kvinoasalaatti avokadolla ja mangotofulla

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva