Maapähkinävoilla silattu banaanileipä torjuu makeannälkää.

Pähkinäinen banaanileipä

1 leipä, Valmistusaika 1 tunti 20 minuuttia

Ainesosat:

2 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl täysjyväjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
125 g vähäsuolaista voita
1 ¼ dl hunajaa
2 kananmunaa
3 rkl rasvatonta maitoa
1 tl vaniljauutetta
5 banaania
80 g tummaa suklaata
2 dl erilaisia pähkinöitä

Tarjoiluun: maapähkinävoita

Valmistusohje:

1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Voitele leivinpaperi ja vuoraa sillä noin litran vetoinen leipävuoka.

2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa. Sekoita. Muussaa 4 banaania. Vatkaa pehmeä voi ja hunaja kermaiseksi seokseksi. Vatkaa munat seokseen yksi kerrallaan ja lisää sitten maito ja vaniljauute. Yhdistä jauhot ja voiseos ja lisää joukkoon banaanimössö. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leipävuokaan.

3. Paista leipää noin tunti, kunnes taikina on kohonnut ja leipä saanut kullanruskean pinnan. Peitä vuoka alumiinifoliolla, jos näyttää siltä, että pinta ruskistuu liian nopeasti. Leipä on kypsä, kun puutikkuun ei tartu taikinaa. Laita kypsä leipä jäähtymään uuniritilän päälle.

4. Sulata suklaa vesihauteessa. Sirottele pähkinät leivän päälle ja kaada suklaa nauhana pähkinöiden päälle. Tarjoile maapähkinävoin ja banaanisiivujen kanssa.

 

Ravintosisältö/annos

331 kaloria
6 g proteiinia
43,6 g hiilihydraattia
19,4 g sokeria
16,6 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7,7 g
4 g kuitua
0,3 g suolaa

Katso myös:

Chiansiemenleipä avokadotäytteellä

Helppo punajuurihummus ja pannuleipä

Täydellinen sekaleipä

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva