2 pitsaa, Valmistusaika 40 minuuttia + taikinan kohotus 1,5 tuntia
Ainesosat:
Taikina
1 rkl kuivahiivaa
3 dl lämmintä vettä
1 ½ rkl sokeria
n. 8 dl leipäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Täytteet
4 rkl basilikapestoa
2 päärynää
4 rkl saksanpähkinöitä
100 g fetajuustoa
kourallinen rukolaa
Vinkki: Vegaaniversio syntyy, kun korvaat fetan tofulla tai kaurapalalla.
Valmistusohje:
1. Taikina: Sekoita hiiva ja 1,75 dl lämmintä vettä pienessä kulhossa. Anna tekeytyä 2 minuuttia ja lisää sitten 1 rkl sokeria. Anna tekeytyä vielä muutama minuutti. Sillä aikaa sekoita loppu sokeri, suurin osa jauhoista (jätä hieman jauhottamiseen) ja suola taikinakulhossa.
2. Tee jauhoseoksen keskelle kolo ja kaada hiivavesi ja oliiviöljy siihen. Vaivaa taikinaa ja lisää pikkuhiljaa loput vedestä joukkoon. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja helposti käsiteltävää. Siirrä taikina puhtaaseen, öljyttyyn kulhoon ja peitä se liinalla. Anna kohota huoneenlämmössä noin tunnin verran.
3. Kaada kohonnut taikina kulhosta leivonta-alustalle ja painele ilma pois. Jaa taikina kahteen osaa ja muotoile niistä noin 25 senttiä pitkiä, ovaalin muotoisia ohuita pitsoja. Aseta pitsat leivinpaperin päälle uunipelleille. Peitä ja anna vielä kohota 30 minuuttia.
4. Laita uuni lämpenemään 230-asteiseksi. Tee täyte: Kuori päärynät ja jaa kumpikin neljäksi lohkoksi. Leikkaa lohkot ohuiksi siivuiksi. Murskaa pähkinät pienemmiksi ja pilko feta. Huuhtele rukola.
5. Levitä kummallekin pitsalle 2 rkl pestoa, päärynäsiivuja, pähkinöitä ja fetaa. Valuta päälle hieman oliiviöljyä. Paista 9−12 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullanruskea. Asettele pitsojen päälle rukolaa juuri ennen leikkaamista.
Ravintosisältö/annos
498 kaloria
14,1 proteiinia
68,1 g hiilihydraattia
10,1 g sokeria
19,4 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 4,5 g
4,3 g kuitua
0,7 g suolaa
Katso myös nämä pitsat: