Pitapitsat

Pitapitsat

Neljälle, Valmistusaika 15 minuuttia

Ainesosat:

4 pitaleipää
2 avokadoa
1 valkosipulin kynsi
1 tl chilihiutaleita
½ sitruunan mehu
1 rkl auringonkukkaöljyä
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori. Muussaa hedelmäliha pehmeäksi. Hienonna valkosipuli ja sekoita avokadon, chilihiutaleiden ja sitruunamehun kanssa tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Grillaa pitaleipiä uunin grillivastuksen alla 2−4 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Käännä leivät kerran.
  3. Paista munat auringonkukkaöljyssä miedolla lämmöllä. Kun valkuainen ja keltuainen ovat hyytyneet, käännä munat varovasti ja poista pannu liedeltä. Jätä munat sisältä pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä avokadomössö leiville ja aseta sitten paistettu kananmuna kunkin leivän päälle.

Ravintosisältö/annos

399 kaloria
14,3 g proteiinia
38,5 g hiilihydraatteja
1,9 g sokeria
22,3 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 4,0 g
8,1 g kuitua
0,7 g suolaa

Lue myös:

Raaka oliivi-rucolapitsa

Tonnikalalla täytetyt pitaleivät

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva