Neljälle, Valmistusaika 15 minuuttia
Ainesosat:
4 pitaleipää
2 avokadoa
1 valkosipulin kynsi
1 tl chilihiutaleita
½ sitruunan mehu
1 rkl auringonkukkaöljyä
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje:
- Halkaise avokadot, poista kivet ja kuori. Muussaa hedelmäliha pehmeäksi. Hienonna valkosipuli ja sekoita avokadon, chilihiutaleiden ja sitruunamehun kanssa tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Grillaa pitaleipiä uunin grillivastuksen alla 2−4 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä pintaansa. Käännä leivät kerran.
- Paista munat auringonkukkaöljyssä miedolla lämmöllä. Kun valkuainen ja keltuainen ovat hyytyneet, käännä munat varovasti ja poista pannu liedeltä. Jätä munat sisältä pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä avokadomössö leiville ja aseta sitten paistettu kananmuna kunkin leivän päälle.
Ravintosisältö/annos
399 kaloria
14,3 g proteiinia
38,5 g hiilihydraatteja
1,9 g sokeria
22,3 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 4,0 g
8,1 g kuitua
0,7 g suolaa
Lue myös:
Tonnikalalla täytetyt pitaleivät
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva