Juurespitsa

Juureksista syntyy terveellinen pitsapohja.

Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia + uuniaika 20 minuuttia

Valmistusaineet

Pitsapohja

300 g juuriselleriä
300 g punajuurta
700 g perunaa
2 munaa

½ tl suolaa
200 g revittyä mozzarellaa

(150 g kinkku- tai pekonikuutioita)

Täytteet

50 g tuoretta babypinaattia
150 g maa-artisokkaa
suolaa ja pippuria
(oliiviöljyä)

VALMISTUSOHJEET

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori juuriselleri, punajuuret ja perunat ja raasta. Sekoita raasteet kulhossa, lisää muna, suola ja 100 g revittyä mozzarellaa.

2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja muotoile massasta noin 30 x 40 -senttinen levy. Silota lusikalla. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Jos haluat käyttää lihaa, paista kinkku tai pekoni kuivalla pannulla, kunnes se on kullanruskeaa. Nosta talouspaperille ja valuta ylimääräinen rasva pois. Ota pitsapohja uunista ja nostele liha ja loput mozzarellasta pohjan päälle. Paista vielä 5 minuuttia.

4. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kuori maa-artisokka ja leikkaa paperinohuiksi viipaleiksi, mieluiten mandoliinilla. Ripottele pinaatti, maa-artisokka, valkosipuli ja parmesaani lämpimälle pitsapohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla ja roiski halutessasi päälle vähän öljyä. Tarjoile kuumana.

Klassiske retter med flere grøntsager. Pizza med rodfrugtbund og bacon. All Over Press