injera-letut
Linssiporkkanasalaatti käy höysteeksi mihin vain, myös lettuihin.

Injera-letut ja linssisalaatti

Neljälle, valmistusaika 1 h 15 minuuttia, tekeytymisaika 49 h

Injera-letut:

5 dl teff-jauhoja (isoista marketeista tai ekokaupoista)

1/8 tl kuivahiivaa

5 dl kädenlämpöistä vettä

2,4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

Salaatti:

2,4 dl punaisia linssejä

3 rkl oliiviöljyä

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl sitruunamehua

3 isoa porkkanaa

2 valkosipulinkynttä

1 tl ryytineidonsiemeniä eli mustakuminaa

kourallinen korianteria

Tee näin:

  1. Sekoita teff-jauhot ja hiiva. Lisää seos hiljalleen veden sekaan koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista. Jätä seisomaan huoneenlämpöön, kunnes taikina kuplii ja maistuu kirpeän jogurttimaiselta. Taikina saa seistä 36–48 tuntia ja valmius määritetään maistamalla: taikinan tulee olla hieman hapanta, mutta ei kitkerää.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Kun taikina on seissyt, sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes taikina on niin löysää, että sitä voi kaataa kulhosta. Peitä liinalla ja jätä huoneenlämpöön vielä tunniksi.
  3. Lisää suola taikinaan ja sekoita. Kuumenna iso paistinpannu. Kaada pannulle noin neljäsosa taikinasta ja levitä se ympyrän muotoon.
  4. Paista 2–3 minuuttia, kunnes taikina alkaa tummua. Peitä kannella ja paista vielä 1 minuutti.
  5. Nosta pannulta ja peitä foliolla. Paista loppu taikina letuiksi samalla tavalla.
  6. Salaatti: Huuhtele linssit. Kippaa ne kattilaan ja lisää litra vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuutta. Madalla lämpöä ja hauduta vielä 5 minuuttia. Voit oikaista käyttämällä syöntivalmiita linssejä purkista.
  7. Huuhtele kypsät linssit kylmällä vedellä. Sekoita oliiviöljy, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa ja pippuria kulhossa.
  8. Pilko porkkana ja silppua valkosipuli, ja lisää salaatin joukkoon ryytineidonsiementen kera. Sekoita.
  9. Jaa letut ja salaatti lautasille. Koristele korianterilla.
Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva