Kokeile kanan kavereiksi makeita hedelmiä ja rouskuvia manteleita.
Neljälle, valmistusaika 1 h 10 min
Ainesosat:
1 isoa kananrintaa
2 rkl oliiviöljyä
2,5 dl huuhdeltua kvinoaa
1 sitruuna
ripaus sokeria
1 tl Dijon-sinappia
¾ dl oliiviöljyä
450 g halkaistuja viinirypäleitä
175 g säilykemaissia
3 sellerinvartta viipaleina
2 omenaa viipaleina (Gala-lajiketta)
100 g kokonaisia manteleita
1 granaattiomena
kourallinen lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Hiero kananrintaan oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta uunivadille.
3. Paista 30–35 minuuttia tai kunnes kana on kypsää ja kullanruskeaa. Peitä foliolla ja jätä odottamaan.
4. Kaada kattilaan kvinoa, ½ litraa vettä ja ½ tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä kypsäksi, noin 20 minuuttia.
5. Nosta kattila lämmöltä ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia. Pidä silti kansi suljettuna.
6. Sekoita sitruunamehu, sokeria, sinappi, suola ja pippuri. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri liukenee. Lisää oliiviöljy ohuena norona ja sekoita samalla, kunnes seos paksuuntuu.
7. Leikkaa kana suupaloiksi. Pyörittele kvinoaa haarukalla, jotta siitä tulee ilmavaa.
8. Lisää kana, kvinoa, viinirypäleet, maissi, selleri ja omena kastikkeen sekaan. Sekoita.
9. Kaada seos vadille ja ripottele päälle mantelit, granaattiomena ja revitty persilja.
Ravintosisältö / annos
814 kaloria
39 g proteiinia
75 g hiilihydraatteja
32 g sokeria
43 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 6 g
11 g kuitua
0,5 g suolaa