salattikulho
Kalapyörykät maistuvat myös esimerkiksi kvinoan kera.

Salaattikulho ja kalapyörykät

Neljälle, valmistusaika 40 minuuttia

Ainesosat:

300 g turskafileetä paloina (pakasteesta)

1 munanvalkuainen

2 rkl kevytmajoneesia

2 rkl korppujauhoja

2 valkosipulinkynttä

1 kouralinen lehtipersiljaa

2 rkl mustia seesaminsiemeniä

½ tl suolaa

½ tl pippuria

3 rkl pestoa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

2 lehtisalaattia

1 punasikuri

6 pientä terttutomaattia

4 rkl hummusta

2 rkl valkoisia seesaminsiemeniä

Tee näin:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
  2. Murskaa valkosipulinkynnet. Aja tehosekoittimessa sekaisin turska, munanvalkuainen, majoneesi, korppujauhot, valkosipuli, persilja, mustat seesaminsiemenet, suola ja pippuri. Lisää tarvittaessa vettä, jos taikina on liian tiivistä. Jos taikina on liian vetistä, lisää korppujauhoja.
  3. Nosta taikinaa lusikalla ja muotoile siitä palloja kosteiden käsien välissä. Nosta pyörykät pellille etäälle toisistaan.
  4. Paista pyörykät kullanruskeiksi, 15–20 minuuttia. Käännä ne puolivälissä paistamista.
  5. Sekoita pesto, oliiviöljy, sitruunamehu ja lämmin vesi.
  6. Revi salaatti ja punasikuri ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Jaa kulhoihin. Lusikoi päälle kastiketta ja hummusta.
  7. Koristele turskapyörykät valkoisilla seesaminsiemenillä. Tarjoile.
Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva