Voit koristella keittoannoksen cayenne­pippurilla

Kurpitsakeitto

Neljälle, Valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia

Ainesosat:

1 keskikokoinen kurpitsa
2 rkl oliiviöljyä
3 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 iso jauhoinen peruna
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
hyppysellinen cayennepippuria
1 ¼ l kasvislientä
3 rkl vähärasvaista ranskankermaa
suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

1. Poista lusikalla kurpitsasta pehmeä siemenosa pois. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuutioi salottisipuli ja hienonna valkosipuli. Kuori ja kuutioi peruna.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja hyppysellinen suolaa. Kuullota miedolla lämmöllä noin 6−8 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon kurpitsa ja peruna ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää mausteet ja kypsennä minuutti ja lisää sitten kasvisliemi.

3. Anna kiehahtaa ja laske hieman lämpötilaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Kun kurpitsa on pehmennyt, lisää ranskankerma. Sekoita keitto sauvasekoittimella pehmeäksi sosekeitoksi. Anna kiehahtaa uudestaan ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Jos keitto on liian paksua, lisää kasvislientä.

Ravintosisältö

195 kaloria
3,4 g proteiinia
23,6 g hiilihydraattia
4,9 g sokeria
8,9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,3 g
3,5 g kuitua
0,6 g suolaa

Katso myös nämä keitot: 

Linssiporkkanakeitto

Punajuuri-kikhernekeitto

Parsakaalikeitto

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva