porkkanakeitto
Tarjoile porkkanakeitto vaalean leivän tai näkkärin kera.

Linssiporkkanakeitto

Kuudelle, valmistusaika 50 minuuttia

Ainesosat:

3 rkl öljyä

1 sipuli

2 tl raastettua inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

1 rkl mietoa curryjauhetta

2 isoa porkkanaa

200 g punaisia linssejä

1 1/4 l kasvislientä

4 dl kookosmaitoa

Tarjoiluun:

intialaista chapatia tai muuta vaaleaa leipää

paahdettua sipulirouhetta

tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai korianteria

1 lime

Valmistuohjeet:

  1. Silppua sipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia ja inkivääriä.
  2. Kuori ja pilko porkkanat. Silppua valkosipuli ja lisää pannulle yhdessä curryjauheen kera. Paista pari minuuttia. Lisää porkkanat ja linssit. Paista vielä minuutin ajan.
  3. Kaada sekaan kasvisliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä 30 minuuttia tai kunnes linssit ja porkkanat ovat pehmeitä.
  4. Kaada seos tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Mausta suolalla.
  5. Jaa keitto kuuteen kulhoon ja koristele paahdetulla sipulirouheella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile leivän ja limelohkojen kera.

Tilaa Fit!

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva