kikhernekeitto
Kikherneet ja tahini tekevät keitosta hummusmaisen pehmeää.

Punajuuri-kikhernekeitto

Neljälle, valmistusaika 35 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa

1 tl chiliä

½ tl sumakkia

½ tl kuivattua minttua

1 l kasvislientä

480 g kikherneitä purkissa

600 g punajuurta

2 rkl tahinia

1 sitruuna

2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja pilko punajuuri kuutioiksi. Keitä kuutiot kypsäksi tai paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli. Lisää valkosipuli, juustokumina, chili, sumakki ja kuivattu minttu. Paista miedolla lämmöllä pari minuuttia.
  3. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Säästä osa kikherneistä koristeluun ja kippaa loput pannulle punajuurikuutioiden kera. Keitä kymmenisen minuuttia.
  4. Kippaa keitto tehosekoittimeen. Lisää tahini ja aja tasaiseksi.
  5. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jaa keitto neljään kulhoon. Koristele persiljasilpulla, kikherneillä ja mustapippurilla.
Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva