Neljälle, valmistusaika 35 minuuttia
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl chiliä
½ tl sumakkia
½ tl kuivattua minttua
1 l kasvislientä
480 g kikherneitä purkissa
600 g punajuurta
2 rkl tahinia
1 sitruuna
2 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohjeet:
- Kuori ja pilko punajuuri kuutioiksi. Keitä kuutiot kypsäksi tai paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli. Lisää valkosipuli, juustokumina, chili, sumakki ja kuivattu minttu. Paista miedolla lämmöllä pari minuuttia.
- Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Säästä osa kikherneistä koristeluun ja kippaa loput pannulle punajuurikuutioiden kera. Keitä kymmenisen minuuttia.
- Kippaa keitto tehosekoittimeen. Lisää tahini ja aja tasaiseksi.
- Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jaa keitto neljään kulhoon. Koristele persiljasilpulla, kikherneillä ja mustapippurilla.
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva