Linssikeitto saa makua tuoreesta inkivääristä.
Neljälle
Ainekset
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
1 tl jauhettua kurkumaa
½ tl jauhettua kuminaa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl paprikaa
150 g keltaisia linssejä
2 isoa perunaa
1 ¼ l vähäsuolaista kasvislientä
1 pieni kukkakaali
4 rkl pähkinöitä murskattuna
kourallinen korianterin lehtiä pilkottuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Ohjeet
1. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä
2. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulit ja lisää kattilaan. Lisää myös raastettu inkivääri ja suolaa ja kypsennä 6–7 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
3. Sekoita joukkoon loput mausteet ja kypsennä pari minuuttia. Kuori ja kuutioi perunat ja lisää linssien ja kasvisliemen kanssa kattilaan. Sekoita hyvin.
4. Kuumenna kiehumispisteeseen, peitä osaksi kannella ja hauduta matalalla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ja perunat ovat kypsiä.
5. Hienonna keitos tehosekoittimella, mutta ei soseeksi asti, jotta suutuntuma on ruokaisa.
6. Sekoita joukkoon kukkakaalinkukinnot ja anna hautua 5–6 minuuttia kannen alla keskilämmöllä, kunnes kaali on lähes kypsää.
7. Mausta suolalla ja pippurilla ja annostele lämpimiin kulhoihin.
8. Tarjoile pähkinärouheen ja korianterin kanssa.
Ravintosisältö:
Energiaa 360 kcal/annos
Proteiinia 10,9 g
Hiilihydraattia 51,7 g
Sokeria 5,4 g
Rasvaa 13,3 g, josta tyydyttynyttä 1,7 g
Kuitua 10,3 g
Suolaa 1,8 g
Lue myös: