Kukkakaali-linssikeitto

Linssikeitto saa makua tuoreesta inkivääristä.

Neljälle

 

Ainekset

2 rkl auringonkukkaöljyä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta inkivääriä

1 tl jauhettua kurkumaa

½ tl jauhettua kuminaa

½ tl jauhettua korianteria

½ tl paprikaa

150 g keltaisia linssejä

2 isoa perunaa

1 ¼ l vähäsuolaista kasvislientä

1 pieni kukkakaali

4 rkl pähkinöitä murskattuna

kourallinen korianterin lehtiä pilkottuna

suolaa

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

1. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä

2. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulit ja lisää kattilaan. Lisää myös raastettu inkivääri ja suolaa ja kypsennä 6–7 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.

3. Sekoita joukkoon loput mausteet ja kypsennä pari minuuttia. Kuori ja kuutioi perunat ja lisää linssien ja kasvisliemen kanssa kattilaan. Sekoita hyvin.

4. Kuumenna kiehumispisteeseen, peitä osaksi kannella ja hauduta matalalla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes linssit ja perunat ovat kypsiä.

5. Hienonna keitos tehosekoittimella, mutta ei soseeksi asti, jotta suutuntuma on ruokaisa.

6. Sekoita joukkoon kukkakaalinkukinnot ja anna hautua 5–6 minuuttia kannen alla keskilämmöllä, kunnes kaali on lähes kypsää.

7. Mausta suolalla ja pippurilla ja annostele lämpimiin kulhoihin.

8. Tarjoile pähkinärouheen ja korianterin kanssa.

 

Ravintosisältö:

Energiaa 360 kcal/annos

Proteiinia 10,9 g

Hiilihydraattia 51,7 g

Sokeria 5,4 g

Rasvaa 13,3 g, josta tyydyttynyttä 1,7 g

Kuitua 10,3 g

Suolaa 1,8 g

Lue myös:

Marokkolainen linssikeitto

Kookos-linssikeitto ja chilibroileria

Lämmin linssisalaatti fetan kanssa

Reseptit ja kuvat StockFood/Tekstikuva/Fit