Linssikeitto saa huiman makunsa mausteiden kavalkadista. Tee kylkeen chilibroileria ja kylläinen olo on taattu!
Kookos-linssikeitto ja chilibroileria
Neljälle
Ainesosat:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ tuoretta chiliä
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl raastettua inkivääriä
100 g vihreitä linssejä
300 g (säilyke)kikherneitä
1 litra kasvilientä
1 purkki (4 dl) kookosmaitoa
suolaa ja pippuria
Chilibroileri
400 g broilerin rintafileetä
1 rkl öljyä paistamiseen
1 tl chiliä
suolaa ja pippuria
seesaminsiemeniä
korianteria
Valmistusohjeet:
1. Silppua sipuli, valkosipuli ja chili. Paista öljyssä kattilassa ja sekoita joukkoon juustokumina, neilikka, korianteri ja inkivääri.
2. Huuhtele ja valuta linssit ja kikherneet. Kaada kattilaan ja sekoita. Lisää kasvisliemi ja anna keiton porista miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
3. Sekoita ja lisää lämpöä. Lisää kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Leikkaa broileri paloiksi. Paista öljyssä ja lisää chili, suola ja pippuri.
5. Annostele keitto kulhoihin ja koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoile broilerin kera.