Marokkolainen linssikeitto sopii treenaajalle, sillä annoksessa on proteiinit kohdillaan.

Marokkolainen linssikeitto

Linssikeitto on täyttävää ruokaa. Jos haluat vegeversion, jätä jauheliha pois ja lisää enemmän linssejä.

Neljälle, valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

300 g lampaan jauhelihaa

1 sipuli

2 sellerinvartta

2 valkosipulinkynttä

3 tl ras el hanout-mausteseosta

1 tl kuminaa

¼ tl jauhettua kanelia

¼ tl jauhettua inkivääriä

¼ tl jauhettua kurkumaa

2,5 dl vihreitä linssejä

2,5 dl käyttövalmiita kikherneitä tölkistä

12 dl lihalientä

200 g paseerattua tomaattia jogurttia tarjoiluun

2–3 rkl lehtipersiljasilppua

suolaa ja pippuria

Valmistusohje:

1. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää lampaan jauheliha, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Möyhi lastalla ja ruskista. Siirrä liha pannulta kulhoon.

2. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle öljyä. Kippaa sekaan silputtu sipuli, pilkottu selleri ja ripaus suolaa. Kuullota 6–7 minuuttia. Lisää silputtu valkosipuli, kuullota hetki, ja lisää mausteet. Paista hetki ja sekoita hyvin.

3. Kaada taas liha kasariin. Lisää linssit ja kikherneet. Peitä seos lihaliemellä ja paseeratulla tomaatilla. Kuumenna ja hauduta 40–45 minuuttia, kunnes linssit ja kikherneet ovat todella pehmeitä.

4. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele lämpimiin kulhoihin ja koristele jogurtilla sekä persiljalla ennen tarjoilua.

RAVINTOSISÄLTÖ:

672 Kaloria

35 G Proteiinia

39 G Hiilihydraattia

6 G Sokeria

44 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 17 G

12 G Kuitua

0,9 G Suolaa

Teksti StockFood / Miia Vähähyyppä