Linssikeitto on täyttävää ruokaa. Jos haluat vegeversion, jätä jauheliha pois ja lisää enemmän linssejä.
Neljälle, valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
300 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
3 tl ras el hanout-mausteseosta
1 tl kuminaa
¼ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
¼ tl jauhettua kurkumaa
2,5 dl vihreitä linssejä
2,5 dl käyttövalmiita kikherneitä tölkistä
12 dl lihalientä
200 g paseerattua tomaattia jogurttia tarjoiluun
2–3 rkl lehtipersiljasilppua
suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
1. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää lampaan jauheliha, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Möyhi lastalla ja ruskista. Siirrä liha pannulta kulhoon.
2. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle öljyä. Kippaa sekaan silputtu sipuli, pilkottu selleri ja ripaus suolaa. Kuullota 6–7 minuuttia. Lisää silputtu valkosipuli, kuullota hetki, ja lisää mausteet. Paista hetki ja sekoita hyvin.
3. Kaada taas liha kasariin. Lisää linssit ja kikherneet. Peitä seos lihaliemellä ja paseeratulla tomaatilla. Kuumenna ja hauduta 40–45 minuuttia, kunnes linssit ja kikherneet ovat todella pehmeitä.
4. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele lämpimiin kulhoihin ja koristele jogurtilla sekä persiljalla ennen tarjoilua.
RAVINTOSISÄLTÖ:
672 Kaloria
35 G Proteiinia
39 G Hiilihydraattia
6 G Sokeria
44 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 17 G
12 G Kuitua
0,9 G Suolaa