Kesäkurpitsaspagetti ja persiljapesto

Kesäkurpitsaspagetti on kevyt vaihtoehto pastalle!

Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia

4 kesäkurpitsaa
½ kg kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Persiljapesto

75 g lehtipersiljaa
75 g hasselpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
100 g raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria

Tarjoiluun

parmesaania

1. Huuhtele ja revi persiljanlehdet. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua ja hiero ruskeat kuoret pois. Sekoita persilja, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää hasselpähkinät ja raastettu parmesaani ja sekoita. Pesto saa jäädä rouheaksi.

2. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pitkiksi, ohuiksi spagettisuikaleiksi.

3. Huuhtele tomaatit ja pilko. Paista öljyssä. Lisää kesäkurpitsat ja puolet persiljapestosta ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoile kesäkurpitsaspagetti parmesaanilastujen, leivän ja lopun peston kera.

 

Lue myös:

Lämmin linssisalaatti fetan kanssa

Paistettu porkkanasalaatti fetan kera

Rapea kukkakaalisalaatti ja chilivinegretti

resepti ja kuva toimittanut mad ja spis berndre Miia Vähähyyppä