Kesäkurpitsaspagetti on kevyt vaihtoehto pastalle!
Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia
4 kesäkurpitsaa
½ kg kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Persiljapesto
75 g lehtipersiljaa
75 g hasselpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
100 g raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
parmesaania
1. Huuhtele ja revi persiljanlehdet. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua ja hiero ruskeat kuoret pois. Sekoita persilja, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää hasselpähkinät ja raastettu parmesaani ja sekoita. Pesto saa jäädä rouheaksi.
2. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pitkiksi, ohuiksi spagettisuikaleiksi.
3. Huuhtele tomaatit ja pilko. Paista öljyssä. Lisää kesäkurpitsat ja puolet persiljapestosta ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile kesäkurpitsaspagetti parmesaanilastujen, leivän ja lopun peston kera.
Lue myös:
Lämmin linssisalaatti fetan kanssa