Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia
Ainesosat:
2 rkl Doubanjiang-chilipapukastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl kiinalaista riisiviiniä
1 rkl light soijakastiketta
1 tl sokeria
2 luutonta kanan rintaa
1 sipuli
1 rkl tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
3 tähtianista
1 pieni kanelitanko
1 tl korianterinsiemeniä
1 ½ l kanalientä
200 g riisinuudeleita
2 rkl auringonkukkaöljyä
4 pientä pinaattikiinankaalia eli bok choyta
1 parsakaalin kukinnot
kourallinen Thai-basilikan lehtiä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
suolaa
Valmistusohje:
1. Sekoita keskenään chilisoijapapukastike, riisiviinietikka, riisiviini, soijakastike ja sokeri. Suikaloi kana ja sekoita marinadiin. Peitä astia ja anna maustua sen aikaa, kun teet muut valmistelut.
2. Pilko sipuli, siivuta inkivääri ja murskaa valkosipuli. Murskaa korianterin siemeniä hieman. Laita sipuli, inkivääri, valkosipuli, tähtianikset, kanelitanko, korianterin siemenet ja kanaliemi isoon kattilaan ja kiehauta. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
3. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää nuudelit ja keitä kypsiksi, 6−9 minuuttia.
4. Kuumenna sillä välin öljy paistinpannulla ja paista marinoidut kanapalat kypsiksi, 6−8 minuuttia.
5. Tarkista nuudelikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
6. Puolita bok choyt. Jaa ne ja parsakaalin nuput neljään kulhoon. Kaada päälle nuudelikeittoa ja anna hautua 5 minuuttia. Asettele kanapalat kulhoihin ja koristele Thai-basilikalla ja seesaminsiemenillä.
Ravintosisältö
394 kaloria
40,2 g proteiinia
36 g hiilihydraatteja
10,7 g sokeria
12,1 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1,7 g
7,4 g kuitua
1,2 g suolaa
Katso myös nämä keitot: