Keitto udon-nuudeleista, paksoista ja tofusta valmistuu pikavauhtia.
Neljälle, valmistusaika 10 minuuttia
Ainesosat:
200 g udon-nuudeleita
1 l kasvislientä
175 g paksoita tai lehtimangoldia
100 g siitakesieniä
1 iso porkkana
350 g silken-tofua
1 rkl soijakastiketta
½ tl seesamiöljyä
Koristeluun:
2 kevätsipulia
2 mietoa punaista chiliä
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 kourallinen tuoretta minttua
Valmistusohje:
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Viilennä kypsät nuudelit kylmällä vedellä.
- Pilko paksoi ja siitakesienet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää sinne paksoi sekä sienet. Keitä 2 minuuttia.
- Pilko porkkanat ja tofu. Lisää liemen sekaan ja kuumenna. Heti, kun liemi alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä.
- Sekoita keittoon soijakastike ja seesamiöljy. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa. Jaa neljään kulhoon.
- Silppua kevätsipuli, chili ja yrtit, ja sekoita ne keskenään. Ripottele vähän annosten päälle ja jätä loput kulhoon, josta jokainen voi lisätä makunsa mukaan.
Ravintosisältö/annos
158 kaloria
8 g proteiinia
25 g hiilihydraattia
6 g sokeria
3 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 0,4 g
2 g kuitua
0,1 g suolaa
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva