Tofusta ja nuudeleista tehty keitto ei vaadi pitkää keittoaikaa.

Nopea tofu-nuudelikeitto

Keitto udon-nuudeleista, paksoista ja tofusta valmistuu pikavauhtia.

Neljälle, valmistusaika 10 minuuttia

Ainesosat:

200 g udon-nuudeleita

1 l kasvislientä

175 g paksoita tai lehtimangoldia

100 g siitakesieniä

1 iso porkkana

350 g silken-tofua

1 rkl soijakastiketta

½ tl seesamiöljyä

Koristeluun:

2 kevätsipulia

2 mietoa punaista chiliä

1 kourallinen tuoretta korianteria

1 kourallinen tuoretta minttua

Valmistusohje:

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Viilennä kypsät nuudelit kylmällä vedellä.
  2. Pilko paksoi ja siitakesienet. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää sinne paksoi sekä sienet. Keitä 2 minuuttia.
  3. Pilko porkkanat ja tofu. Lisää liemen sekaan ja kuumenna. Heti, kun liemi alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä.
  4. Sekoita keittoon soijakastike ja seesamiöljy. Maista ja lisää tarvittaessa soijaa. Jaa neljään kulhoon.
  5. Silppua kevätsipuli, chili ja yrtit, ja sekoita ne keskenään. Ripottele vähän annosten päälle ja jätä loput kulhoon, josta jokainen voi lisätä makunsa mukaan.

Ravintosisältö/annos

158 kaloria

8 g proteiinia

25 g hiilihydraattia

6 g sokeria

3 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 0,4 g

2 g kuitua

0,1 g suolaa

Tilaa Fit!

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva