Neljälle, valmistusaika 15 minuuttia
Ainesosat:
450 g vähärasvaista jauhelihaa (10 %)
2 rkl ruohosipulia
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 hyppysellinen chilihiutaleita
2 rkl maapähkinäöljyä
1/2 pieni punainen paprika
1 porkkana
100 g sokerihernettä
100 g pikkumaissia
45 g vesikastanjaa tölkissä
200 g vähähiilihydraattista keitettyä nuudelia
2 kevätsipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistusohje:
- Sekoita jauheliha, hienonnettu ruohosipuli, soijakastike, hunaja, chilihiutaleet, hyppysellinen suolaa ja mustapippuria kulhossa. Pyöritä taikinasta lihapullia.
- Poista paprikoista kanta ja siemenet ja viipaloi paprikat. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Valuta vesikastanjat. Keitä nuudelit. Leikkaa kevätsipulit viistoiksi paloiksi.
- Kuumenna wokkipannu korkealla lämmöllä kuumaksi. Lisää ruokalusikallinen öljyä ja lihapullat yhteen kerrokseen. Ruskista noin kaksi minuuttia, kunnes paistopinta muuttuu kullankeltaiseksi. Käännä lihapullat, peitä kannella ja keitä keskilämmöllä vielä kolme minuuttia. Siirrä pullat wokkipannulta odottamaan.
- Lisää loppu öljy wokkipannulle ja nosta lämpö kuumalle. Lisää paprika, porkkana, sokeriherneet, pikkumaissit ja vesikastajat ja kypsennä kahden minuutin ajan. Lisää nuudelit ja jatka kypsentämistä vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta lihapullat takaisin wokkipannulle ja peitä pannu kannella. Kypsennä keskilämmöllä minuutin ajan. Koristele kevätsipuliviipaleilla ja tarjoile suoraan wokkipannusta.
Ravintosisältö/annos
469 kaloria
31,8 g proteiinia
44,9 g hiilihydraattia
6,0 g sokeria
18,5 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 5,2 g
6,6 g kuitua
0,7 g suolaa
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva