Hunaja–soija–lihapullawokki

Neljälle, valmistusaika 15 minuuttia

Ainesosat:

450 g vähärasvaista jauhelihaa (10 %)

2 rkl ruohosipulia

2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta

2 tl hunajaa

1 hyppysellinen chilihiutaleita

2 rkl maapähkinäöljyä

1/2 pieni punainen paprika

1 porkkana

100 g sokerihernettä

100 g pikkumaissia

45 g vesikastanjaa tölkissä

200 g vähähiilihydraattista keitettyä nuudelia

2 kevätsipulia

suolaa

rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Sekoita jauheliha, hienonnettu ruohosipuli, soijakastike, hunaja, chilihiutaleet, hyppysellinen suolaa ja mustapippuria kulhossa. Pyöritä taikinasta lihapullia.
  2. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja viipaloi paprikat. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Valuta vesikastanjat. Keitä nuudelit. Leikkaa kevätsipulit viistoiksi paloiksi.
  3. Kuumenna wokkipannu korkealla lämmöllä kuumaksi. Lisää ruokalusikallinen öljyä ja lihapullat yhteen kerrokseen. Ruskista noin kaksi minuuttia, kunnes paistopinta muuttuu kullankeltaiseksi. Käännä lihapullat, peitä kannella ja keitä keskilämmöllä vielä kolme minuuttia. Siirrä pullat wokkipannulta odottamaan.
  4. Lisää loppu öljy wokkipannulle ja nosta lämpö kuumalle. Lisää paprika, porkkana, sokeriherneet, pikkumaissit ja vesikastajat ja kypsennä kahden minuutin ajan. Lisää nuudelit ja jatka kypsentämistä vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Nosta lihapullat takaisin wokkipannulle ja peitä pannu kannella. Kypsennä keskilämmöllä minuutin ajan. Koristele kevätsipuliviipaleilla ja tarjoile suoraan wokkipannusta.

Ravintosisältö/annos

469 kaloria
31,8 g proteiinia
44,9 g hiilihydraattia
6,0 g sokeria
18,5 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 5,2 g
6,6 g kuitua
0,7 g suolaa

Lue myös:

Mausteinen bataatti

Salaattikulho ja kalapyörykät

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva