Tymäkkä bataatti toimii lisäkkeenä.

Mausteinen bataatti

Neljälle, Valmistusaika 30 minuuttia

Ainesosat:

2 isoa bataattia
3 rkl Sriracha-kastiketta
2 rkl maissijauhoja
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
2 rkl granaattiomenan siemeniä
kourallinen mintun lehtiä
1 rkl paahdettua sipulia
suolaa

Valmistusohje:

1. Puolita ensin bataatit ja leikkaa puolikkaat siivuiksi. Keitä bataattipalat suolatussa vedessä kypsiksi 7−10 minuuttia. Kaada vesi pois ja levitä palat talouspaperin päälle kuivumaan noin 5 minuutiksi. Siirrä bataatit kulhoon ja sekoita joukkoon Sriracha, maissijauho ja ¼ tl suolaa.

2. Kuumenna wokkipannu kuumaksi. Lisää öljy ja kun se on kuumennut, kaada bataatit pannulle. Paista välillä sekoittaen 3−4 minuuttia, kunnes bataatit ovat hieman hiillostuneet.

3. Jaa kulhoihin ja koristele seesaminsiemenillä, granaattiomenan siemenillä ja mintun lehdillä. Ripottele viimeiseksi annosten päälle paahdettua sipulia.

Ravintosisältö

207 g kaloria
1,9 g proteiinia
25,2 g hiilihydraatteja
7,3 g sokeria
8,7 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 0,8 g
3,1 g kuitua
0,5 g suolaa

Katso myös nämä bataattireseptit:

Uunibataatti punajuuri-jogurttitäytteellä

Chilibataattisoppa

Bataattirösti ja paahdetut valkosipulilinssit

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva