Falafelitko vaikeita? Ehei, nämä pallerot valmistuvat 30 minuutissa
Neljälle
Ainekset:
200 g kuivattuja kikherneitä
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl savupaprikaa
1 ½ tl suolaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 muna
1 litra öljyä uppo-paistamiseen
Yrttikastike:
kourallinen minttua
kourallinen persiljaa
3 dl kreikkalaista jogurttia
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun:
lehtipersiljaa
mintunlehtiä
1 sitruuna
vihreää salaattia
Ohje:
1. Upota kikherneet kylmään veteen ja liota yön yli.
2. Kuori sipuli ja valkosipuli. Valuta kikherneet. Soseuta tehosekoittimessa kikherneet, yrtit, muna, sipulit ja jauhot. Anna massan seistä tunnin ajan.
3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Voit kokeilla sopivaa kuumuutta kastamalla hammastikun öljyyn: jos öljy alkaa porista hammastikun ympärillä, se on sopivan kuumaa. Muotoile falafelit kahden lusikan avulla. Upota ne yksitellen varovasti öljyyn ja paista kullanruskeiksi.
4. Tee yrttikastike: Huuhtele ja silppua minttu sekä persilja ja sekoita jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tarjoile: Koristele falafelit persiljan ja mintun lehdillä. Tarjoile yrttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.
Katso myös nämä: