Helpot falafelit ja yrttikastike

Falafelitko vaikeita? Ehei, nämä pallerot valmistuvat 30 minuutissa

Neljälle

Ainekset:

200 g kuivattuja kikherneitä

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tl juustokuminaa

1 tl jauhettua korianteria

1 tl savupaprikaa

1 ½ tl suolaa

3 rkl vehnäjauhoja

1 muna

1 litra öljyä uppo-paistamiseen

Yrttikastike:

kourallinen minttua

kourallinen persiljaa

3 dl kreikkalaista jogurttia

suolaa ja pippuria

Tarjoiluun:

lehtipersiljaa

mintunlehtiä

1 sitruuna

vihreää salaattia

Ohje:

1. Upota kikherneet kylmään veteen ja liota yön yli.

2. Kuori sipuli ja valkosipuli. Valuta kikherneet. Soseuta tehosekoittimessa kikherneet, yrtit, muna, sipulit ja jauhot. Anna massan seistä tunnin ajan.

3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Voit kokeilla sopivaa kuumuutta kastamalla hammastikun öljyyn: jos öljy alkaa porista hammastikun ympärillä, se on sopivan kuumaa. Muotoile falafelit kahden lusikan avulla. Upota ne yksitellen varovasti öljyyn ja paista kullanruskeiksi.

4. Tee yrttikastike: Huuhtele ja silppua minttu sekä persilja ja sekoita jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Tarjoile: Koristele falafelit persiljan ja mintun lehdillä. Tarjoile yrttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

 

Katso myös nämä:

Gluteenittomat kaurafalafelit

Siemenpyörykät chiasta ja kvinoasta

Falacel-tacot

Resepti ja kuva Femina, Spid Bedre, Mat