Neljälle, valmistusaika 2 h 10 minuuttia
Ainesosat:
Ankka:
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl sakea tai kuivaa sherryä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruskeaa sokeria
2 ankankoipea
suolaa ja pippuria
Pannukakut:
4,2 dl jauhoja
2 rkl fermentoituja mustapapuja
2 rkl mungpavun ituja
1,5 dl kiehuvaa vettä
2 tl öljyä
Koristeluun:
4 kevätsipulia
mungpavun ituja
Tee näin:
- Ankka: Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sekoita öljy, soijakastike, sake, viinietikka ja sokeri. Lisää 0,5 tl mustapippuria ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.
- Hiero ankankoipiin marinadia ja asettele ne pellille. Paista paistia 1–1,25 tuntia, kunnes liha on kypsää ja helppo murentaa haarukalla. Anna jäähtyä.
- Pannukakut: Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Kippaa taikina pöydälle ja jaa neljään osaan. Kauli taikinapaloista noin 20 cm leveitä ympyröitä.
- Kuumenna pannu. Paista pannukakkuja, kunnes ne alkavat saada hieman väriä, noin 5–6 minuuttia yhteensä.
- Nosta pannarit lautaselle ja peitä foliolla.
- Tarjoilu: Revi ankanliha kahdella haarukalla. Nostele liha pannareille ja koristele silputulla kevätsipulilla. Pirskota päälle vähän soijakastiketta ja riisiviinietikkaa, jos haluat.
- Rullaa ja leikkaa pannarit kahtia. Koristele mungpavuniduilla.
Text
StockFood/Tekstikuva
Images
StockFood/Tekstikuva