mungpapuletut
Fermentoidut mustapavut, mungpavun idut ja ankanliha tekevät näistä letuista täyttäviä.

Mungpapuletut ankanlihalla täytettynä

Neljälle, valmistusaika 2 h 10 minuuttia

Ainesosat:

Ankka:

2 rkl auringonkukkaöljyä

1 rkl soijakastiketta

2 rkl sakea tai kuivaa sherryä

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl ruskeaa sokeria

2 ankankoipea

suolaa ja pippuria

Pannukakut:

4,2 dl jauhoja

2 rkl fermentoituja mustapapuja

2 rkl mungpavun ituja

1,5 dl kiehuvaa vettä

2 tl öljyä

Koristeluun:

4 kevätsipulia

mungpavun ituja

Tee näin:

  1. Ankka: Kuumenna uuni 190 asteeseen. Sekoita öljy, soijakastike, sake, viinietikka ja sokeri. Lisää 0,5 tl mustapippuria ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet.
  2. Hiero ankankoipiin marinadia ja asettele ne pellille. Paista paistia 1–1,25 tuntia, kunnes liha on kypsää ja helppo murentaa haarukalla. Anna jäähtyä.
  3. Pannukakut: Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes taikina alkaa muodostua. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  4. Kippaa taikina pöydälle ja jaa neljään osaan. Kauli taikinapaloista noin 20 cm leveitä ympyröitä.
  5. Kuumenna pannu. Paista pannukakkuja, kunnes ne alkavat saada hieman väriä, noin 5–6 minuuttia yhteensä.
  6. Nosta pannarit lautaselle ja peitä foliolla.
  7. Tarjoilu: Revi ankanliha kahdella haarukalla. Nostele liha pannareille ja koristele silputulla kevätsipulilla. Pirskota päälle vähän soijakastiketta ja riisiviinietikkaa, jos haluat.
  8. Rullaa ja leikkaa pannarit kahtia. Koristele mungpavuniduilla.
Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva