Tiesitkö tämän? Salilaitteet ovat bakteeripesiä

Salilaitteet ja -välineet ovat aikamoisia bakteeripesiä. Niiden kautta kulkeutuu epäpuhtauksia myös iholle. Näin voit estää bakteerien leviämisen.

Asiaa ei ehkä haluaisi ajatella, mutta salilaitteet ja -välineet ovat aikamoisia bakteeripesiä, koskeehan niihin päivittäin kymmeniä ihmisiä. Niiden kautta kulkeutuu epäpuhtauksia myös iholle. Niinpä salivälineiden puhdistaminen käytön jälkeen ja henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtiminen kuuluvat jokaiselle itseään kunnioittavalle treenaajalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Estä bakteerien leviäminen, kun treenaat:

* Treenimattoon koskevat ­lähes kaikki kehon osat, joten vaikka käyttäisi omaa mattoa, se kannattaa puhdistaa jokaisen treenikerran jälkeen. Ethän halua samoja bakteereja kasvoillesi kuin ­jaloissasi on?

* Saleilla ei turhaan roiku puhdistusliuospulloja. Niiden avulla puhdistetaan käytetyt laitteet aina oman treenin jälkeen. Vaikka salilta olisi kiire kotiin tai treffeille, on kohteliasta ajatella seuraavaa ­treenaajaa.

* Jos käytät treenikäsineitä, ne kuljettavat kasvoille ­pöpöjä, jos et pyykkää niitä ­säännöllisesti. ­Samoin juomapullo ­pitää pestä kunnolla. Huuhtelu ei riitä.

* Hikipyyhe löytynee kaikkien treeni­kassista. Sen avulla suojaat ­kasvosi joogamatolla ja tietysti pyyhit hiki­roiskeet. Vaikka tuntuisi, ­ettei pyyhe ole likaantunut, ­kannattaa se laittaa pyykkikoriin jokaisen treenin jälkeen. Epäpuhtaudet siirtyvät kasvoille helposti käytetystä ­pyyhkeestä.

Tilaa Fit!

Lue myös:

10 x salietiketti

Pelkäätkö, että hiki haisee? Faktoja hiestä ja vinkit oikean dödön valintaan

Haiseeko hiki? Näin pistät hajut ja hikoilun kuriin

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Fotolia