Tiesitkö nämä 3 asiaa verenpaineesta?

Verenpainetta, huh!

1. Piilosuola, kaiken pahan alku

Haitallista suolassa on sen sisältämä natrium. Suolan käyttöä on varaa vähentää rutkasti: naiset saavat natriumia 12 kertaa, miehet 16 kertaa enemmän kuin mitä fysiologinen tarve vaatii!

Valitse vähäsuolaisia vaihtoehtoja leivistä, juustoista, margariineista ja leikkeleistä – esimerkiksi niitä, joissa on Sydänliiton Sydänmerkki. Hyvästele myös turhat suolaiset einekset, pizzat ja sipsit.

2. Oletko lakritsifani?

Jotkut meistä ovat erityisen herkkiä lakritsiuutteen verenpainetta nostavalla vaikutukselle. Jo yksi lakupatukka voi nostaa verenpaineen useammaksi viikoksi, ja säännöllinen napostelu pitää paineen koholla jatkuvasti. Jos lopetat lakritsin, salmiakin ja muiden mustien karkkien mättämisen, voit huomata verenpaineen normalisoituvan jo noin kuukaudessa.

3. Väriä lautaselle ja maitoa lasiin

Noin puolet kohonnutta verenpainetta potevista naisista saa ravinnostaan liian vähän kaliumia. Runsas kaliumpitoisen ruoan nauttiminen alentaa verenpainetta. Syö siis reilusti kasviksia, hedelmiä ja marjoja sekä täysjyväviljaa.

Kaliumin lisäksi myös magnesium, fosfori ja kalsium auttavat alentamaan verenpainetta. Lasiin kannattaa kaataa rasvatonta maitoa, sillä se sisältää kaikkia näitä hivenaineita.

 

Lue myös nämä:

Tuntuuko toimistotyö jo käsissä ja sormissa? Näin helpotat kipua työkaverin kanssa

Ponnistuspäänsärky pilaa treenin – mikä avuksi?

Saako uimahallivisiitti sinunkin pulssisi kiihtymään?