Tehkää työkaverin kanssa tehtävä tallomistauko purkaa lihasjännitystä.

Tuntuuko toimistotyö jo käsissä ja sormissa? Näin helpotat kipua työkaverin kanssa

Toimistotyö tuottaa monelle kipua käsiin. Kahvitauon yhteyteen kannattaa tehdä tämä tallomistauko. 

Toimistotyöläisen kädet naputtavat hommia kahdeksan tuntia päivässä. Harva tulee ajatelleeksi, että toimistotyössä kädet jumittavat samalla tavalla kuin niskat ja hartiat. Kun sormet pomppivat näppäimistöllä, kyynärvarsien lihakset supistelevat. Tämä voi aiheuttaa kipua ja jumeja kyynärvarsiin, ranteisiin ja kyynärpäihin.

Tässä parin minuutin rentoutuskikka, jonka voit tehdä työkaverin kanssa vaikka päivittäin – lounaan jälkeen tai kahvipaussin aikana. Toimii periaatteella ensin sulle, sitten mulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tallomisjumpalla kuriin toimistotyön rasitukset näin:

1. Toinen teistä asettuu makaamaan lattialle, kämmenet osoittavat ylöspäin. Laittakaa käsivarsien alle pehmuste, kuten kaksinkerroin taiteltu matto tai kaulahuivi. 

2. Toinen asettuu seisomaan käden päälle siten, että kantapää on lattialla ja päkiä kyynärvarrella. Sitten tallomaan!  Päkiällä painellaan molempien kyynärvarsien paksuimmat kohdat läpi.

3. Jos lihakset ovat todella jumissa, hieroja voi asettaa päkiän lattialle ja kantapään kyynärvarrelle, jolloin lihaksiin  kohdistuu enemmän painoa. Yhtä kohtaa tallotaan 5–10 sekuntia, jonka jälkeen jalka siirretään parin sentin päähän. Näin verenkierto vauhdittuu sormenpäihin asti.

Lihaskalvot voivat tuntua aroilta, ja painelu saattaa vetää sormesi kippuraan. Tallominen toimii kuin kaulin: se avaa suppuun menneitä lihaksia, purkaa jännitystä ja rikkoo kalvojen kiinnikkeitä. Myös kuola saattaa valua suupielistä, sillä sen verran kutaa tämä tekee.

Asiantuntijana jooga- ja akrobatiaohjaaja Lotta Kupiainen.

Lue myös:

Näin taistelet istumisen haittoja vastaan

Teetkö sinäkin toimistotyötä? Vältä ja vähennä istumisen haitat

Teksti Johanna Lätti