Saako uimahallivisiitti sinunkin pulssisi kiihtymään?

Fitin toimittaja Johanna Yrjölä pohtii, miksi fiksut ihmiset taantuvat uimahalleissa törttöilijöiksi.

”Visiitti uimahallissa saa pulssini kiihtymään, eikä vain onnistuneen treenin vuoksi. Altaat tuntuvat nimittäin olevan paikkoja, joissa moni fiksu ja kohtelias treenaaja taantuu törttöilijäksi.

Tiedätkö sen tyypin, joka arvioi oman vauhtinsa yläkanttiin, ja kerää pitkän letkan taakseen nopeiden uimareiden radalle? Hidastelija on ryhmittynyt niin keskelle kaistaa, että ohitus on mahdotonta. Tai oletko kohdannut pärskijän, joka kauhoo vettä kuin mielipuoli ja täyttää vastaantulijoidenkin suut vedellä?

Sitten on se kaveri, joka ui niin läheltä ohitsesi, että potkaisee sinua kylkeen, mutta jää silti hidastelemaan eteesi. Tai toinen, joka ei juuri välimatkasta välitä, vaan liimautuu pyrstöösi kuin herhiläinen.

Etovinta on, kun joku astelee vanhoissa kalsareissa altaaseen tai jättää suihkun kokonaan väliin. Hikihaisuli ja hajusteiden kanssa lotraava kemikaalihirmu saavat minut viimeistään nousemaan altaasta.

Jokainen uikoot toki omaan tahtiinsa ja tyylillään. Mutta kun koko uintireissu kuluu muita väistellessä, oma treeni jää aika valjuksi. Siksi peräänkuulutankin vähän solidaarisuutta ja kaverin huomioimista altaisiin.”

Lue myös:

Kaipaatko vaihtelua uintitreeniin? Kokeile näitä

Lenkkitreffit naapurin kanssa – uhka vai mahdollisuus?

Pinkkikö jokaisen lenkkeilijän lempiväri?