Sarjainnostuja Johannes Laine: ”Epäonnistumisen pelko ei rajoita minua”

Energian eteenpäin jakaminen vaatii treenaamista. Kovankin treenin pitää olla hauskaa.

Johannes Laine on 30-vuotias yrittäjä ja sarjainnostuja. Seuraa Instagramissa @johanneslaine.

Olen oppinut, että saan paljon enemmän, kun päästän irti ajatuksesta, että kaikki pitäisi osata tehdä itse. Olen esimerkiksi luopunut joissakin yrityksissäni johtajuudesta, jotta olen saanut energiaa asioihin, joihin olen halunnut panostaa. Minua ei myöskään rajoita epäonnistumisen pelko. Olen tehnyt yhden konkurssin ja joskus tosi kannattamatonta bisnestä, mutta kaikki on vienyt minua eteenpäin. En silti ole mikään yli-ihminen.

Meille syntyi melkein kaksi vuotta sitten rakas poika. Vaikka lapsi on asettanut työminälle rajoja, hän on ollut tosi positiivinen juttu. Pojan kanssa oleminen on mukavaa, ja se on pakottanut miettimään, miten voin tehdä asioita lyhyemmässä ajassa ja ulkoistaa tekemistä.

Jos en treenaisi, en luultavasti pystyisi jakamaan energiaa eteenpäin.

Jos en treenaisi, en luultavasti pystyisi jakamaan energiaa eteenpäin. Treenaaminen voi joskus tarkoittaa kivun sietämistä ja omien rajojen hakemista, mutta ennen kaikkea sen pitää olla hauskaa. Haluan pystyä uppoutumaan treeniin ja saavuttaa flow-tilan. Pelaan koripalloa, ja sen vastapainoksi on joskus hyvä mennä rauhalliseen tilaan esimerkiksi joogaamalla.

Kaikessa tekemisessäni tavoittelen sitä, että teen asioita, joista nautin ja joita pidän tärkeinä. Silloin uskallan myös mennä pois omalta mukavuusalueeltani. Kannattaa uskaltaa kokeilla.

Lue myös:

Kokeile lihaksia kurittavaa hikijoogaa!

Näin saavutat tavoitteesi – 7 askelta onnistumiseen

Teksti Anu Piippo
Kuvat Elina Simonen