Näin lisäät luovuuttasi

Luova idea on yllättävä ja omaperäinen – näin se syntyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1] Laske rimaa

Unohda itsekritiikki äläkä mieti, mitä muut ajattelevat sinusta tai ideoistasi. Ensimmäinen idea on harvoin paras tai kaunein. Kypsyttele, arvioi ja yhdistele ideoitasi. Jokainen idea ei ole hyvä, mutta jokainen voi synnyttää lisää ideoita – niiden joukkoon mahtuukin jo helmiä.

2] Hämmästele

Jokainen lause, jonka aloitat voi kun olis’… tai miksei ole keksitty…, on tärkeä. Ihmetyksessä saattaa piillä loistava idea. Ehkä juuri sinä voit saada aikaan haikailemasi asian.

3] Ole utelias

Lue tietokirjoja, romaaneja, lastenkirjoja. Tartu lehteen, joka ei ole sinulle ennestään tuttu. Ahmi maailman tapahtumia ja ole utelias. Kerrytät tietopankkia, josta ammentaa silloin, kun tarvitset uusia ajatuksia.

4] Leiki toisten hiekkalaatikolla

Osallistu aivan muun kuin oman alasi tai opintojesi seminaariin. Kun tapaat uuden ihmisen, mieti, mitä voisitte oppia toisiltanne. Kiinnostavimmat ideat syntyvät, kun uskallat poiketa tutusta ja turvallisesta tavasta ajatella.

5] Sekoita työ ja vapaa-aika

Lopetatko tietyn aivolohkon rassaamisen saman tien, kun astut ulos työpaikan ovesta? Tavastasi ratkoa ongelmia töissä saattaa olla hyötyä harrastuksissasi – ja toisin päin. Jos viihdyt harrastajateatterin lavalla vapaa-ajallasi, mikset ehdottaisi, että voit pitää töissä elävän esityksen sen sijaan, että kirjoitat monisivuisen raportin.

6] Hellitä hetkeksi

Jos keskität kaikki voimavarasi siihen, että saat mahdollisimman paljon aikaan, et ehdi huomata, voisitko tehdä jotkin asiat fiksummin. Kyseenalaista tapasi työskennellä, opiskella tai hoitaa kotia. Ei ole yhtä oikeaa tai väärää tapaa tehdä asioita, vaan lukuisia erilaisia polkuja päästä määränpäähän.

7] Raivaa esteet

Kun sähköpostiisi kilahtaa ties kuinka mones palaverikutsu tällä viikolla, mieti, onko läsnäolosi todella välttämätöntä. Riittäisikö, että sinua informoidaan palaverin tuloksista? Palavereista tulee helposti aikasyöppöjä, ja uuden ideointi jää taas iltapuhteeksi kotiin.

 

Lue myös nämä:

Tutkimuskin sen todistaa: Liikunta auttaa luovaksi

9 innostavaa ideaa kesätreeniin – kokeile näitä kesälomalla!

4 keinoa parantaa keskittymiskykyä