Surffarin hyvä kohde löytyy esimerkiksi Meksikosta. Eikun lomalle!

Kaipaatko lomalta aktiivisuutta? Urheilijat paljastavat parhaat treenikohteet

Maailmalta löytyy kohteita, joissa saa aikaiseksi aktiivisen loman. Näille reissuille lähtee mukaan myös rakas joogamatto tai surffilauta. 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Meksikon aaltoihin

”Viime vuosina olen käyttänyt kaikki rahani ja lomani aaltojen metsästykseen. Muutama päivä sitten surffasin Meksikon Puerto Escondidon Zicatelassa ja näin ensimmäistä kertaa maailmanluokan aallon. Sen surffaaminen oli päräyttävä kokemus ja sain paljon itseluottamusta.

Kun valitsen reissukohdetta, minua kiinnostavat nimenomaan aallot eivätkä maisemat, yöelämä tai shoppailu.  Zicatela kuitenkin yllätti muullakin tarjonnallaan. Ranta on täynnä ravintoloita riippuvine sänkyineen, joissa voi fiilistellä ja siemailla  lime-kurkkuvettä surffipäivän päätteeksi.”

Tiina Koponen, surffaus

2. Lomalle Kreikan kallioille

”Kiipeilijän paratiisi löytyy  Kreikasta Kálymnoksen saarelta. Samalla kun nauttii kiipeilystä, voi katsella mielettömiä näköaloja merelle. Päivät menevät pitkälti samassa rytmissä: kallioille ajetaan skootterilla, sitten kiipeillään ja iltaisin lepuutellaan ravintoloissa paikallisesta ruuasta nauttien.

Ainoa ongelma minun lomallani oli se skootteri. Nolottaa kertoa, mutta ajoin itse vain pari metriä ja toinen jalka maassa, kun pelotti niin paljon. Onneksi pääsin kallioille kaverini kyydissä.”

Roosa Huhtikorpi, kiipeily

Kreikan maisemissa lomalla kelpaa ennen kaikkea kiipeillä.

3. Nicaraguaan joogailemaan

”Rakastan Nicaraguan energiaa ja tunnelmaa. Siinä ympäristössä joogaaminen on upeaa. Ulkoisilla asioilla ei ole väliä. Sup-laudat ovat pelkkiä styroksilevyjä, eikä kannata pukeutua hienosti: ilma on niin kuuma ja kostea, että vaatteet ovat aina läpimärät.

Nicaraguassa joogakoulut ovat kuitenkin vielä harvassa, joten jos haluaa olla varma joogaan pääsystä, niin Balilta paikkoja löytyy joka kallion päältä tai vaikka keskeltä riisipeltoa. Bali onkin toinen suosikkini.”

Elisa Kuuttila, jooga ja sup-jooga

4. Thaimaan sukelluskouluihin

”Thaimaan Koh Tao on yksi kuuluisimmista sukelluspaikoista, eikä suotta. Se on pieni saari, mutta siellä on 60 sukelluskoulua. Suomalaisesta Koh Tao Divers -koulusta sain opetusta kotoisasti omalla äidinkielelläni.

Saaresta tekee ainutlaatuisen se, että kaikkialla on pieniä rantoja, vedet ovat kirkkaat, ja niissä on paljon elämää. Edellisellä lomallani näin snorklatessani pieniä haita. Niitä on Shark Bay -lahdessa paljon.”

Johanna Kasvinen, sukellus

5. Vaeltamaan Alpeille tai Kanadaan

”Ranskan ja Sveitsin Alpeilla on kattavat ja hyvin merkityt vaellusreitit, jotka risteilevät maasta toiseen upeiden vuoristomaisemien keskellä. Myös Kanadan itärannikko on upea paikka vaeltamiseen – hirven tai karhun kohtaaminen ei ole harvinaista.

Tietyillä rannikkoreiteillä, kuten East Coast TrailillaNewfoundlandin provinssissa, voi nähdä myös valaita ja jäävuoria suoraan vaelluspoluilta. Tilaa on paljon ja muita ihmisiä vähän, joten Kanada sopii omaa rauhaa kaipaavalle vaeltajalle.”

Annika Rautiola, vaellus

Suksilla kelpaa kulkea Alpeilla.

6. Wakeboardingia Bangkokissa

”Wakeboardingin suosikkipaikkani on Bangkok, sillä Lam Luk Ka -kaupunginosassa on todella hyvä kaapelirata: hyppyreitä ja raileja vaihdetaan usein ja huolletaan hyvin. Vedestä löytyy kaikentasoisille vetäjille jotain kokeiltavaa. Jos tarvitsee lepopäivän, Bangkokin keskustassa riittää tekemistä ja koluttavaa. Ja vaikka viihtyisi pidempäänkin, ei loma tule kalliiksi.

Kun pakkaan mukaan lumilaudan, suuntaan Norjan Hemsedaliin. Etenkin keväällä siellä pääsee nauttimaan mahtavasta laskusäästä.”

Kristiina Nyman, lumilautailu ja wakeboarding

7. Sveitsiin patikoimaan

”Sveitsin St. Moritz on loistava kesätreenipaikka. Se on kylä vuorten keskellä, 1 800 metrin korkeudessa, joten maisemat ovat upeita. Vuoria voi kiivetä ylös ja tulla vuorijunalla alas. Ylä-mäkitreeni- ja rullahiihtopaikkoja riittää. Siellä käy paljon hyvätuloisia matkailijoita, joten treenatessaan voi bongailla vaikka hienoja autoja.

Sveitsin Davosia taas suosittelen talviaikojen lomalle. Suomeen verrattuna siellä on todella aurinkoista. Latuverkosto on hyvä, ja tarjolla on niin helppoa maastoa kuin pitkiä nousuja solia pitkin.”

Riikka Sarasoja-Lilja, hiihto

Lue myös:

Parhaat vinkit rentouttavaan lomaan

Lue Ellestä:

Sri Lankalle kannattaa mennä nyt, kun muut eivät ole vielä menneet

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Shutterstock