Kasvojen pesun jälkeen kannattaa muistaa kasvovesi. Se estää ihon kuivumista.

Saako meikit kasvoilla treenata? Yhdistä hikoilu ja ihonhoitorutiinit näin

Meikit kasvoilla liikkuminen voi kuivattaa ja lisätä epäpuhtauksia.

Veteletkö hikitreenitkin meikit kasvoilla? Huonoja uutisia: se voi vanhentaa ihoa, aiheuttaa epäpuhtauksia ja tulehduksia sekä lisätä kuivuutta. Oikeaoppisesti ihonhoitorutiinien ja treenin yhdistäminen ratkaistaan näin:

Ennen treenejä:

Pese meikit puhdistusemulsiolla ja viimeistele kasvovedellä – se palauttaa iholle oikean pH:n ja estää kuivumista. Varsinkin kuiva iho kaipaa tähän väliin myös kosteusvoiteen. Hätätapauksessa puhdistusliinat käyvät meikinpesuun, mutta muista silloinkin kasvovesi, ettei putsaria jää kasvoille.

Jos treeni meikittä on mahdottomuus, valitse luonnonmukaiset tuotteet, jotta iho saa hengittää. Ulkona kylmällä suojaa kasvot puhdistuksen jälkeen öljypohjaisella voiteella, paisteella muista aurinkosuoja.

Treenin jälkeen:

Hiki lähtee vedellä, joten pesuaineita ei enää tarvita. Huuhtelun jälkeen hoitotoimet: kasvovesi ensin, sitten halutessasi seerumi tai öljy ja lopuksi kosteusvoide.

Koska liikkuja joutuu pesemään usein, iho kaipaa myös reippaasti kosteutusta. Hoida kasvoja viikoittain kosteuttavalla naamiolla. Kasvojen lisäksi kosteutusta kaipaa koko kroppa, joten ota vartaloöljy tai kosteusvoide osaksi päivittäistä rutiinia.

Lähde: Kosmetologi ja pt Taru Willström

Tilaa Fit!

Lue myös:

Epätasainen iho, kiiltelevä nenä tai tummat silmänaluset? 5 ratkaisua meikkipohjan ongelmiin

Tee meikki, hiustenlaitto ja ihonhoito näin – Säästät päivittäin yli tunnin aikaa!

Näppylöitä naamassa? Syy voi löytyä meikkipussistasi

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fotolia