Epätasaisen ihon, kiiltelevään nenän ja tummien silmänalusten ratkaisu on oikeanlainen meikkipohja.

Epätasainen iho, kiiltelevä nenä tai tummat silmänaluset? 5 ratkaisua meikkipohjan ongelmiin

Näillä meikkipohjakikoilla vältät laikukkaat kasvot ja tunkkaisen lopputuloksen. Myös tummille silmänalusille ja kiiltävälle iholle on ratkaisunsa.

Iho hilseilee, näppyjä ei saa piiloon tai lopputulos on tunkkainen. Tässäpä ratkaisut viiteen perinteiseen meikkipohjan ongelmaan!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Meikkipohja on epätasainen ja pintakuiva iho hilseilee.

Valitse hellä putsari ja kosteuta reippaasti. Painele kuivimpiin kohtiin kosteusvoidetta vanupuikolla ennen meikkiä. Taputtele meikkivoide iholle ja vältä puuteria.

2. Meikki ei pysy nenällä.

Meikkaa nenä hyvin kevyesti, niin pohja pysyy paremmin. Kiinnitä meikki taputtelemalla päälle irtopuuteria. Unohda primer, sillä silikonin tasoittama pinta irtoaa nenältä helposti.

3. Ihossa on epätasaisuuksia ja pohjasta tulee tunkkainen.

Levitä kevyt meikkivoide iholle ja peitä sen jälkeen näpyt ja muut peitevoiteella. Yksittäisten epäpuhtauksien peittäminen toimii paremmin kuin koko kasvojen maski. Kostealla sienellä meikkivoiteen pinnasta saa kuulaan.

4. Iho alkaa päivän aikana kiiltää, vaikka sitä peittäisi millä.

Jos käyttää liian monta ihon rasvoittamista hillitsevää tuotetta, vaikutus voi olla jopa päinvastainen. Mattatuotteet saavat ihon tukkeutumaan, ja se alkaa tuottaa yhä enemmän öljyä. Karsi tuotteita, ja lisää niitä meikkirutiiniin yksi kerrallaan. Tsekkaa myös, ovatko ihonhoitorutiinisi kunnossa.

5. Tummia silmänalusia ja punoittavia poskia ei saa piiloon millään.

Ota haltuun color correction. Vastaväreihin pohjaavat värinkorjaustuotteet peittävät parhaiten tummia silmänalusia ja punoittavia poskia. Vihertäville silmänalusille toimii kellertävä korjausväri, violetinsävyisille oranssi tai persikka. Punoittavan ihon korjaava väri on vihreä. Levitä iholle aina ensin väriä korjaava tuote, sitten peitevoide. Muista käyttää hyvin ohuita kerroksia, ettei meikkiä tule liian tuhdisti

Lähde: Vilja Vuolle, Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja

Tilaa Fit!

Lue myös:

Etsi meikeistä näitä tehoaineita

Talvi-ihon parhaat hoitovinkit

Onko sinulla herkkä iho? Näistä merkeistä tiedät

Lue Cosmopolitanista:

Haaveena tasainen iho? Näin pohjustat oikein

Teksti Miia Vähähyyppä