Säästä meikin laittamisessa runsaasti aikaa ja ehdit nukkua aamulla pidempään!

Tee meikki, hiustenlaitto ja ihonhoito näin – Säästät päivittäin yli tunnin aikaa!

Tuntuuko, että hiustenlaitto, ihonhoito ja meikki vievät liikaa päivittäin aikaa? Ei hätää, kerromme, miten saat hoidettua tutut kauneusrutiinit nopeammin. 

Näillä nikseillä säästä kaikkineen päivässä meikissä 36 minuuttia, meikinpuhdistuksessa 10 minuuttia, ja ihonhoidossa 23 minuuttia. Lisäksi säästät hiustenlaitossa viikottain 2,5 tuntia!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Pohjusta luomet, jos meikkaat silmäsi

Meikkaus nopeutuu, koska pohjustuksen avulla silmämeikki levittyy pikaisemmin ja pysyy paremmin. Sama pätee meikkivoiteeseen, jota kaiken lisäksi tarvitset pohjustuksen ansiosta vähemmän. Silkkaa säästöä siis!

Muista myös, että luomenpohjustusvoide toimii myös nudeluomivärinä, koska se tasoittaa ihon väriä ja on yleensä mattapintainen.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Meikin korjailu pitkin päivää = 5 minuuttia.

Ratkaisu: Meikin pohjustus = 1 minuutti.

2. Poskiin punaa

Poskipunan ansiosta et välttämättä tarvitse kuin ripsiväriä. Puna heleyttää ja muotoilee kasvoja ja oikein valittu sävy kirkastaa katseenkin.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Koko meikki =  20 minuuttia.

Ratkaisu: Poskien punaus ja ripsien värittäminen = 5 minuuttia.

3. Kokeile kirkasta huulipunaa

Jos poskipuna ei ole juttusi, punaa huulet kirkkaalla huulipunalla. Se tekee sinusta heti pirteämmän näköisen. Lisäkestoa huulimeikkiisi saat myös levittämällä rajauskynää huulten päälle ja vasta sen jälkeen huulipunan.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Koko meikki =  20 minuuttia.

Ratkaisu: Huulien punaus ja ripsien värittäminen = 3 minuuttia.

4. Unohda hankaus silmämeikin puhdistuksessa

Silmämeikinpuhdistusaine putsaa silmämeikin nopeammin kuin yksikään puhdistusvaahto tai -maito. Jos hankaat meikkiä kasvoputsarin tai suihkugeelin voimin, et säästä aikaa etkä ihoasi.

Paina sen sijaan silmämeikinpuhdistusaineeseen kastettua vanua hetki silmää vasten ja pyyhkäise pari kertaa, niin meikki pyyhkiytyy pois hankaamatta. Vältät punaisena loistavien silmien rauhoittelun silmätipoilla ja ärtyneen silmänympärysihon peittämisen meikillä.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Silmämeikin puhdistus kasvojenpuhdistusaineella 6 min + punoittavan ihon peitto 6 min = 12 minuuttia.

Ratkaisu: Silmämeikin puhdistus silmämeikinpoistoaineella = 2 minuuttia.

5. Käytä kasvovettä

Pyyhi iltaisin kasvot ja kaula kasvovedellä. Kasvovedellä käsitelty iho imaisee kosteusvoiteen nopeammin ja tehokkaammin. Se palauttaa pesun ja hanaveden kohottaman ihon pH:n normaalille tasolle ja säästää vesihuuhtelusta johtuvalta pintakuivuudelta.

Hedelmähapoilla kuorivat kasvovedet silottavat ihon pintaa, liuottavat epäpuhtauksia ja tasapainottavat rasvoittuvaa ihoa, jolloin meikki levittyy ja pysyy paremmin. Kun huokoset pysyvät puhtaina, vältyt näpyiltä ja näppytuotteilta. Kasvovesiä löytyy myös suoraan iholle suihkutettavina tuotteina.

Käytä salilla puolestaan silmä- ja kasvomeikin puhdistukseen misellivettä eli puhdistusvettä. Älä korvaa sillä päivittäistä putsausrutiinia. Misellit eli pienet pinta-aktiiviset puhdistusaineet tarttuvat rasvaliukoiseen likaan, joten ne saattavat myös kuivattaa ihoa puhdistusmaitoja ja -vaahtoja enemmän.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Kasvohoito kosmetologilla = 60 minuuttia/ joka toinen kuukausi.

Ratkaisu: Kasvovedellä pyyhkiminen kaksi kertaa päivässä = 1 minuutti.

Kun teet meikkiä, kokeile esimerkiksi poskipunaa koko meikin sijaan.

6. Muista hoitaa silmänympärykset

Silmänympärysvoiteen, esimerkiksi kofeiinia sisältävän voiteen taputtelu aamuin illoin hillitsee tummuutta ja turvotusta. Nopeampaa kuin kylmät kurkkuviipaleet ja tummien silmänalusten peittäminen.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Kurkkuviipalenaamio 10 min + tummien silmän alusten peittäminen 5 min = 15 minuuttia.

Ratkaisu: Silmänympärysvoiteen levittäminen = 1 minuutti.

7. Poista punoitus

Puhdista ja hoida punoittava tai couperosa-iho illalla kasvovedellä, seerumilla ja vahvistavalla kasvovoiteella. Aamusta selviät kasvovesipyyhkäisyllä ja kosteusvoiteen levityksellä.

Rauhoittavat ja pintaverisuonia vahvistavia tuotteet vähentävät punoitusta ajan myötä. Näin pohjameikki hoituu BB-voiteella tai kevyellä meikkivoiteella ja ohuella puuteroinnilla, eikä tarvitse käyttää aikaa punaisuutta neutraloivien peiteaineiden ja paksun meikkivoiteen levitykseen.

8. Laita yöksi yövoidetta

Levitä yövoidetta joka ilta. Päivävoiteiden uv-suoja kuormittaa ihoa yöllä turhaan: kemialliset uv-suojat saattavat ärsyttää ihoa ja fysikaaliset suojat voivat tukkia huokosia.

Ihon aktiivisin aika on yöllä, jolloin se korjaa päivän aikana syntyneitä vaurioita. Yövoiteiden ainesosat, kuten retinoli, auttavat ihoa uusiutumaan, parantavat ihon pinnan rakennetta ja kirkastavat väriä. Iho on aamulla sileä ja raikas, jolloin meikki levittyy helposti ja nopeasti.

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Ihon virheiden pakkelointi piiloon meikkivoiteella ja peiteaineilla = 15 minuuttia.

Rutiini: Puhdistus, seerumin ja voiteen levitys = 8 minuuttia.

9. Kaksinkertainen vaahdotus

Sampoon kaksinkertainen vaahdottaminen puhdistaa hiukset paremmin kuin kertavaahdotus. Ensimmäinen pesu poistaa hiuspohjasta talin ja hiuksista muotoilutuotteet, lian ja pölyn. Toisessa vaahdotuksessa vaikuttavat aineet pääsevät hoitamaan hiusta. Hiukset pysyvät jopa päivän verran pidempään puhtaina ja ilmavina.

10. Suosi kuivasampoota

Vaikka pesisit hiuksesi päivittäin, on kuivasampoo erinomainen hentojen hiusten tuuheuttaja. Suihki sampoota tyveen jo illalla, niin hiukset kuohkeutuvat kääntyillessäsi kuin itsestään yön aikana. Kuivasampoolla kuohkeutetut hiukset pysyvät hikoillessakin ilmavina.

11. Kuivata nopeasti

Suihkaise hiustenkuivauksen alle lämpösuojan sisältävää föönausnestettä. Se kuivattaa hiukset jopa puolet nopeammin haihduttamalla vettä alkoholin ja hiussuomuja sulkevien koostumusten avulla. Sileät ja joustavat hiukset on joutuisampi selvittää ja muotoilla.  

VERTAA:

Tyypillinen rutiini: Pesu, hoito ja kuivaus ilman föönaussuihketta tai hiusöljyä = joka päivä 30 minuuttia.

Ratkaisu: Tuplavaahdotus, välipäivä pesuista kuiva-sampoon avulla sekä föönausta nopeuttava suihke =  4 minuuttia  joka toinen päivä.

Asiantuntijoina Bernerin viestintä päällikkö Anne Sario, L’Oréal Paris -meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen ja erikois-parturi-kampaaja Kimmo Alarotu.

Lue myös:

4 x parempi hiustenpesu

7 vinkkiä parempaan ihonhoitoon

Teksti Satu Varjonen
Kuvat Shutterstock Fotolia