Liikkujan vakuutukset

Tapaturmavakuutuksen valinnassa eteen voi tulla monta sudenkuoppaa. Suomessa tilastoidaan vuosittain noin 330 000 liikuntatapaturmaa. Kolme neljästä tapaturmasta on nyrjähdyksiä, venähdyksiä ja mustelmia.

Yksilöllinen tai yksityinen vapaa-ajan tapaturmavakuutus kattaa kaikki vapaa-ajalla tapahtuneet tapaturmat, myös liikuntatapaturmat. Kuten muissakin vakuutuksissa, sopimukseen sisältyy kuitenkin useita reunaehtoja, joissa liikkujan kannattaa olla tarkkana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vain kunnon hoito korvataan

Vakuutusyhtiöt korvaavat tapaturman vain, jos liikunta on yhtiön mielestä tähdännyt oman kunnon hoitamiseen. Tämän perusteella yhtiöt ovat rajanneet vakuutuksen ulkopuolelle monia tapaturma-alttiita liikuntalajeja. Esimerkiksi kamppailulajit, kiipeily, sukellus, nopeus- ja syöksylasku tai voimailulajit eivät välttämättä kuulu vakuutuksen piiriin. Vakuutuksen ulkopuolelle rajatut lajit vaihtelevat yhtiöittäin, mutta useimpien varalle voi ottaa lisävakuutuksen eli urheiluvakuutuksen.

Vapaa-ajan vakuutuksen hinta ja urheiluvakuutuksesta maksettava lisämaksu riippuvat yhtiöstä. Liikkujan vakuutuksen laajennukset ovat varsin hintavia. Lisälaajennuksen kanssa loppusumma saattaa olla jopa kolme tai kolme ja puoli kertainen perusvakuutukseen verrattuna.

 

Lue myös nämä:

Onnettomuudessa halvaantunut Emma nousi sisulla hevosen selkään

Selvitimme, mikä ero on liikkujan huoltojoukoilla

Personal trainer Kanerva Ahonala: ”Jatkuva väsymys muokkasi luonnettani”