Selvitimme, mikä ero on liikkujan huoltojoukoilla

On eroa varaatko ajan fysioterapeutille vai osteopaatille.

Fysioterapeutti auttaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloissa, kuten alaselän oireilussa. Fysioterapia sopii myös tapaturman tai leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen. Fysioterapeutin toimesta joutuu yleensä itsekin hommiin ja mukaan lähtee koti- tai kuntosaliharjoitusohjeita. Hoitoon voi kuulua myös hierontaa.

Kiropraktikko keskittyy tuki- ja liikuntaelinten, erityisesti selkärangan, toimivuuden parantamiseen. Apua saa myös hermoston, verenkierron ja ruuansulatuksen vaivoihin ja leikkauksien ja onnettomuuksien jälkitiloihin.

Osteopaatti on erikoistunut poistamaan kehon jännityksiä, toimintahäiriöitä ja virheasentoja. Hoidon kohteena ovat lihakset, raajojen nivelet, selkärangan nikamat, ääreis- ja keskushermosto, verenkierto, imunestekierto ja sisäelimet. Hoitona käytetään muun muassa mobilisaatiota, manipulaatiota ja lihaskalvo- ja pehmytkudostekniikoita. Hieroja hoitaa lihaksia, mutta käsittely auttaa myös rentoutumiseen, kivunlievitykseen ja lihashuoltoon. Hierontaa käytetään paljon tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.

Naprapaatti keskittyy tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöiden hoitoon. Selkärangan ja muiden nivelten manipulaation lisäksi naprapaatti käyttää erilaisia nivelten liikehoitoja ja pehmytkudosmenetelmiä. Hoitoon yhdistetään usein myös harjoitusterapiaa.