Juontaja Anni Hautala: ”Lähden töihin palomiestyylillä”

Anni Hautala, 34, nukkuu arkisin vähän ja viikonloppuisin liikaa. Töihin lähtiessä hän ei syö mitään ja pukee vaatteet suunnitellussa järjestyksessä.

Liikunta: ”Vedän hommat helposti överiksi”

Sirklaava Peter Pan Disneyn jääshow’ssa mullisti maailmani. Vinguin äidilleni niin kauan, että hän vei minut taitoluistelu­treeneihin. Marssin hallille 5-vuotiaan itsevarmuudella kukkahameessa ja pinkeissä pörrösäärystimissä.

Jatkoin luistelua 20-vuotiaaksi, vaikka en ollut mikään tähti. Kisoissa oli kuitenkin aina yhtä hienoa ja kutkuttavaa. Liu’uimme jäällä ylväinä, yhtenä rintamana.

Raskaana ollessani soluttauduin mummojen vesijuoksujengiin. Pääsin porukoihin kertomalla isovanhempieni sairauksista. Myöhemmin juttua riitti pyöristyvästä mahastani.

Paras treeni tehdään kaverin kanssa. Vedän hommat helposti överiksi, joten en haikaile fitness-smoothie-elämää, vaan hyvää, tasaista sporttirytmiä.

Lue myös: Jäätanssija Cecilia Törn: ”Vaikeinta on myöntää, ettei kaikki onnistu heti”

Ruoka: ”En syö ennen töitä mitään”

Eka itse tekemäni ruoka oli keitto, johon kaadoin tomaatti­murskaa, lihaliemikuution ja tähtimakaroneja. Lopputulos oli kamala. Äitini teki aina kaiken, joten minun oli aikuisena opeteltava kokkaamaan alusta alkaen.

”Jauhelihamutsi” kuvaa ruuanlaittoani. Vaikka tykkään kokeilla reseptejä, kokkaan useimmiten makaroni- ja kaalilaatikkoa tai jauhelihakastiketta eli ruokia, jotka katoavat varmasti 6-vuotiaan lapseni lautaselta.

Lähden töihin palomiestyylillä: en syö mitään, ja vaatteet on aseteltu valmiiksi pukeutumisjärjestykseen. Töissä meillä on aina sama vääntö juontajakollegani Jaajon kanssa: leipää vai muka fiksumpaa puuroa? Yleensä voiton vie voileipä paksulla juustosiivulla.

Hyvä olo: ”Viikonloppuisin nukun liian paljon”

Aamujuontajan työ tuntuu samalta kuin lapsuuden lomamatkat, joille lähdettiin aamukolmelta: vaikka innosti, kohteeseen saavuttiin vähän liian aikaisin, päivä oli pitkä ja koko ajan oli nälkä. Nautin kuitenkin siitä, että duuni on tehty puoliltapäivin.

Nukun arkena liian vähän ja viikonloppuisin liian paljon. Jos tunteja tuijottaa, unimääräni on riittävä, mutta nukun katkonaisesti. Paikkaan vajetta vetelemällä viikonloppuisin hirsiä yhteen asti.

Nuorena laihdutin kilon tai pari, jos tiesin esiintyväni televisiossa. Sitä ei huomannut kukaan muu, mutta oma fiilikseni parani. Juonsin Kielletty rakkaus -ohjelmaa, ja sen kuvauksissa tajusin, etten ollut suorittanut rituaaliani. Olin kai alitajuisesti ymmärtänyt homman järjettömyyden.

Lue myös:

Viivi Pumpanen: ”Taekwondotreenit ovat henkireikäni”

Manuela Bosco: ”Syön ruokaa, 
jossa on paljon valoa”

Putous-voittaja Pilvi Hämäläinen: ”Sketsihahmoni auttoi minua ajattelemaan myönteisemmin”