Johanna Tolppola: ”Hyvinvointia ei saavuta etsimällä”

Johanna Tolppola teki elämäntaparemontin ja osallistui bikini fitness -kilpailuihin. Hän sanoo silti, että hyvinvointi ei ole päämäärä vaan elämästä nauttimista.

Johanna Tolppola on 33-vuotias markkinointijohtamisen ammattilainen sekä Vaikuttajamedian toinen omistaja. Äskettäin häneltä ilmestyi kirja 15 tarinaa hyvinvoinnista. Seuraa Instagramissa @johannatolppola ja blogia johannatolppola.vaikuttajamedia.fi.

”On hyvä, että hyvinvointi on nyt tapetilla. Siitä ei kuitenkaan pitäisi ottaa ylimääräisiä paineita. Ihanneminä joisi joka aamu vihersmoothien ja lähtisi lenkille, mutta jollekulle lehden lukeminen ja kahvin juominen voi olla paljon parempi vaihtoehto. Hyvinvointi on henkilökohtainen ja koko ajan muuttuva asia. Toki ympäristö, trendit ja kaikki se, mitä maailmassa tapahtuu, vaikuttavat meihin. Todellinen hyvinvointi kumpuaa kuitenkin siitä, minkä itse koemme olevan itsellemme hyväksi.

Hyvinvointia ei saavuta etsimällä vaan elämällä. Ei voi sanoa, että ”nyt olen hyvinvoiva, koska olen suorittanut kaikki listallani olleet asiat säännöllisesti kahden kuukauden ajan”. Hyvinvointi ei ole jokin päämäärä vaan jokaisessa hetkessä elämistä ja elämästä nauttimista.

Meillä kaikilla on paineita siitä, millaista elämän pitäisi olla. Ne voivat tulla lapsuudesta, mediasta tai jostain muualta. Jokaisen kannattaa kuitenkin havahtua miettimään, mitä haluamme ulkoisten odotusten toteuttamisen sijaan oikeasti tehdä. Olen itse ollut jossain määrin aina oman tieni kulkija. Olen saavuttanut elämässäni asioita, joita on pidetty mahdottomana, kuten sen, että osallistuin elämäntaparemontin ja 30 kilon painonpudotuksen jälkeen bikini fitness -kisoihin. Moni ei varmasti olisi myöskään uskonut, että päädyn kirjoittamaan kirjan, näin lukihäiriöisenä. Melkein mikä tahansa asia tässä maailmassa on mahdollista saavuttaa, jos siihen löytyy intohimoa ja jos on valmis tekemään asian eteen töitä.”

Lue myös:

Outi Ellilä: ”Kiitollisuus on läsnä elämässäni”

Pysyvä elämäntapamuutos tarvitsee itsemyötätuntoa

Teksti Anu Piippo
Kuvat Elina Simonen