lomavinkit

Hyvinvointivaikuttajat jakavat parhaat lomavinkkinsä: joogaa, saarihyppelyä ja huikeita juoksureittejä!

Rakkaimmat lomamuistot syntyvät yhdessä vietetystä ajasta ja uusista kokemuksista.

Joogaa ­Ubudissa

”Tykkään erityisesti Balin rennosta ilmapiiristä, hymyilevistä paikallisista, ilmastosta, vihreästä luonnosta ja kahvilatarjonnasta. Suosittelen majoittumaan vähän syrjemmäs luonnon keskelle, sillä ihan keskusta-alueet ovat nykyään (omaan makuuni) liian vilkkaita. Sisämaassa sijaitseva Ubud on suosikkini, sillä se on joogaajaan paratiisi. Joogastudioita ja vegaanikahviloita löytyy joka kulmasta, mutta myös mielenkiintoisia kauppoja: en ole missään nähnyt yhtä hyvää ayurveda- ja joogakirjavalikoimaa. Joogastudioista tunnetuin ja upea Yoga Barn on minusta maineensa arvoinen. Joogastudion valtavien lasiseinien takaa on näkymä suoraan viidakkoon. Suosittelen ehdottomasti kaikille, myös ihan aloittelijoille löytyy hyvin tunteja!

Ihania terveellisiä annoksia tarjoavista kahviloista ja ravintoloista mieleeni jäi Watercress, Herb Library sekä Bali Buda. Ubudin ympäristössä on myös paljon kauniita vierailukohteita, kuten aamukävelyksi loistavasti sopiva Campuhan Ridhe Walk, näyttävät Tegalalangin riisiterassit ja vielä melko rauhallisena pysynyt Tibumanan vesiputous. Balilla on todella helppo elää terveellisesti, siellä mieli ja kroppa aina puhdistuvat.”

Vilma Peltonen, bloggaaja

Saarihyppely Kroatiassa

”Viime kesän lomamatka vei saarihyppelylle Kroatiaan ja ylivoimaisesti kovin mesta siellä oli todella rauhaisa Mljetin saari. Upealta saarelta löytyy kansallis­puiston lisäksi muun muassa suolainen sisäjärvi, jonka ympäri voi retkeillä maasto­pyörällä. Välillä voi pulahtaa uimaan tai käydä vaikka melomassa. Saaren ainoan tien eteläpäässä sijaitsi koko saaren ainut hiekkaranta, jonka ­tuntumasta otimme majoituksen. Saarelta löytyy myös Odysseus Cave, jossa voi seikkailla luolissa tai hyppiä veteen kallioilta, jopa reilun 20 metrin korkeuksista asti. Ainutlaatuiselta Mljetin saarelta löytyi kaikki tarvittava: vehreää luontoa, kristallinkirkasta vettä, kalliohyppyjä, rauhaa ja tietysti ­aurinkoa!”

Johannes ”Hatsolo” Hattunen, tanssija

Surffausta Atlantin aalloilla

”Harratuskseni, joka on viime vuosina jäänyt aivan liian vähälle huomiolle, on surffaaminen, jonka opin Australiassa. Intohimo aalloilla ratsastukseen on vienyt minut moniin eri paikkoihin. Yksi unohtumattomimmista kohteista oli pieni Croyden kylä Englannin lounaisrannikolla. Matkustin sinne yksin 21-vuotiaana vuokra-autolla Lontoosta, ajomatka kesti neljä tuntia. Kylä oli ihanan karismaattinen ja lempeä. Asuin pienessä hotellissa, jonka alakerrassa oli tyypillinen englantilainen pubi. Pienessä paikassa oli helppoa tutustua paikallisiin ja sain heiltä hyviä neuvoja surffaamiseen. Parin päivän päästä serkkuni ja siskoni tulivat moikkaamaan minua. Surffasimme yhdessä ja otimme paljon valokuvia. Näihin aikoihin olin juuri aloittamassa Steffit-blogiani – ensimmäiset hienoimmat blogikuvani on otettu juurikin Croydessa.”

Stefanie Hagelstam, Crossfit-urheilija ja bloggaaja

Koko perheen sporttiloma

”Ennen äidiksi tuloa reissasin paljon isommissa kaupungeissa kuten New Yorkissa, Miamissa ja Lontoossa. Nyt lapsen tulon myötä lomakohteet ovat hieman muuttuneet ja yhdeksi uudeksi suosikiksi on noussut Kanariansaarten Fuerteventuran Las Playitas ja siellä sijaitseva Sport Resort -hotellikylä.

Kohde on täydellinen pienen lapsen kanssa matkustavalle treenaamisesta pitävälle perheelle. Hotellilta löytyy suuri kuntosali, 50 metrin radoilla varustettu uima-allas sekä lasten altaat. Auringon noustessa voi osallistua vaikkapa ohjatuille joogatunneille. Sport Resortissa pääsee nauttimaan hyvästä ruoasta useissa eri ravintoloissa ja lapsiperheitä ajatellen myös ruokakauppa on kätevästi lähellä.

Suosittelen Las Playitaksen Sport Resortia kaikille, jotka etsivät helppoa lomakohdetta, jossa pääsee nauttimaan auringosta sekä aktiviteeteista. Hotellilta saa myös vuokrattua helposti auton, jolla pääsee tutustumaan saaren muihin kaupunkeihin.”

Monna Pursiainen, personal ­trainer ja bloggaaja

Juosulenkki ­ranta­hiekalla

”Kypros on paras paikka nauttia lämmöstä, turkoosin sinisestä merestä, hyvästä ruuasta sekä monipuolisista urheilumahdollisuuksista. Olin viime kesälomalla Pafoksella perheeni sekä puolisoni kanssa, ja matka oli todella iki­muistoinen.

Tarkoituksemme oli ottaa lomalla rennosti, mutta myös pitää kroppaa sopivasti liikkeellä. Kaikki tämä onnistui upeasti hotellin loistavalla kuntosalilla ja päivittäisillä kehonhuoltojumpilla. Uintiretket sekä aerobiset juoksulenkit hiekkarantaa pitkin kruunasivat loman. Hotellilla olisi ollut mahdollisuus osallistua myös kattaviin ohjattuihin tunteihin, mutta koska arkeni on normaalisti niin aikataulutettua, halusin pitää menon ”go with the flow” -tyylisenä ja mennä oman fiiliksen mukaan.

Tykkäsin myös todella paljon paikallisten ihmisten ystävällisyydestä sekä saamastamme palvelusta. Tunnelma ei missään paikassa ollut päällekäyvän myyntihenkinen, vaan lomailu oli hyvin leppoisaa ja ­rentoa.”

Joosua Visuri, personal trainer

 

Mielen­rauhaa Kilpis­järvellä

”Usein ajatellaan, että pitää lähteä kauas ulkomaille, jotta pääsee irti arjesta. Olen virallisesti todistanut väitteen vääräksi. Suomen Lappi ja erityisesti käsivarressa sijaitseva Kilpis­järvi on kauneimpia ja chilleimpiä kohteita, jossa olen ikinä käynyt. Tunturimaisemien kivikkoisilla poluilla kauneus ja karuus sulautuvat yhteen, ja myös hiljaisuuden pystyy kuulemaan. Yötaivaalla räiskyvät revontulet. Parasta on, kun vaeltaa niin syvälle erämaahan, ettei edes kännykässä riitä kenttä. Päiväunet värikkäällä sammalmättäällä, ympärillä kohoavat tuntureiden kauniisti kaartuvat huiput, jotka yhtyvät taivaanrannassa Norjan jylhiin vuoristomaisemiin. Jumalaisen kaunista. Rakastuin Lappiin viime syksyn reissullamme niin paljon, että päätin, että muuttamme sinne jonakin päivänä. Päivä tuli nopeammin kuin uskoimmekaan, sillä jo tulevana syksynä uusi kotimme löytyy Sodankylästä, kun perheemme viettää vaihtovuoden Lapissa.”

Inari Fernández, vloggaaja

Tilaa Fit!

Lue myös:

Kaipaatko hemmottelua? 4 x miniloma kotimaassa

Parhaat matkakohteet lenkkeilijän lomalle

Kaipaatko lomalta aktiivisuutta? Urheilijat paljastavat parhaat treenikohteet

Teksti Anna Povenius
Kuvat Fotolia ja haastateltavat