Hyvästi karheus ja kutina – Testissä ravitsevat ja kosteuttavat vartalohoidot

Pässinpökkimien alla vartalon iho kuivuu ja alkaa helposti kutista. Testasimme ihoa ravitsevat ja kosteuttavat vartalohoidot, jotka tekevät kropasta kertaheitolla edustuskelpoisen.

Sothys yksilöity vartalohoito + kääre, mango-kookos

Kesto ja hinta:  1h 45 min, 140 e

Mitä tehtiin:
Hoito suunniteltiin vastaamaan ihoni sen hetkisiä tarpeita. Tuoksuvaihtoehtoja on useita, myös vaihtuva kausituoksu, tai hoidon voi valita täysin hajusteettomana. Hoidon ajaksi päälle vaihdettiin kertakäyttöpikkuhousut. Hoitopedillä iho ensin kuorittiin kauttaaltaan ja sen jälkeen vuorossa oli kosteuttava kääre, joka käsitti koko vartalon kietomisen muovikelmuun. Hoitotuotteiden imeytymisen vaikutusta tehostettiin lämpöpeitolla. Tämän jälkeen vuorossa oli suihku sekä rentouttava hieronta, johon voi valita käytettäväksi hierontaöljyn, -voiteen, -vahan tai karitevoin. Kuivalle iholleni valittiin tuhti karitevoi, jolla vartalo hierottiin todella perusteellisesti kummaltakin puolelta.

Erityistä:
Mangon ja kookoksen tuoksu oli mukavan mieto. Ihon kuorinta ja kostetus oli perusteellista, myös sormet ja varpaat tulivat hoidetuiksi. Kokemus oli todella rentouttava ja meinasin jopa torkahtaa hoidon aikana. Plussaa siitä, että aikaa oli riittävästi ja hoito oli kiireetön ja ylellinen. Käsittelyn jälkeen iho tuntui kauttaaltaan kosteutetulta, kimmoisalta ja virkistyneeltä. Hieronta sai kuona-aineet liikkelle, sillä jälkeenpäin jano oli kova ja vessassa sai ravata seuraavina päivinä usein.

www.sothys-salonki.fi

 

Ekopharma Hillan marjainen kuumakivihoito

Kesto ja hinta: 90 min, 115 e

Mitä tehtiin:
Kauneushoitola Hillassa oli kotoisa tunnelma ja lämmin vastaanotto. Hoitohuoneen lämmitetyllä hoitopedillä oli mukava pötkötellä, vaikka ulkona paukkui pakkanen. Kosteuttava kuumakivihoito alkoi kokovartalokuorinnalla, jonka jälkeen iholle levitettiin kosteuttava vartaloseerumi. Ihoa kosteutettiin myös vartalonaamiolla. Vartalon hieronnassa käytettiin ravitsevaa hierontaöljyä. Hoidon kohokohta oli kuumakivihieronta. 60-asteisiksi lämmitetyt, sileät luonnonkivet tuntuivat iholla yllättäen pehmeiltä ja todella rentouttavilta.

Erityistä:
Hoidossa käytettin ­Ekopharman Hilla Hellä -sarjan tuotteita. Tuotteet ovat paitsi ekologisia, myös todellista lähikosmetiikkaa, sillä kaikki tuotteet valmistetaan Helsingin Herttoniemessä. Hoidon jälkeen olo oli lämmin, rentoutunut ja rauhallinen. Sopii täydellisesti hemmottelua kaipaaville vilukissoille.

www.kauneushilla.fi

 

Guinot Mirific Relaxing

Kesto ja hinta:  60 min, 90 e

Mitä tehtiin:
Hoitopedille nouseminen pelkissä kertakäyttöpikkareissa ei kylmännyt, sillä peti oli lämmitetty ja ne ruumiinosat, joita ei juuri hierottu, peiteltiin huolellisesti pehmeän viltin alle. Öljy-
hieronnan aikana koko keho käytiin lempein ottein läpi päästä varpaisiin, ainoastaan rintoja ja vatsanaluetta ei käsitelty. Hieronnassa käytettiin pehmeitä otteita, eikä kireidenkään lihasten käsittely tuntunut pahalta. Hyväntuoksuisen käsittelyn jälkeen olo oli rentoutunut ja ilta kului kotisohvalla pötkötellen.

Erityistä:
Hieronnassa hyödynnetään ­neljää eri hoitoöljyä, kärsimyskukkaöljyä, iltahelokkiöljyä, kameliaöljyä ja arganöljyä. Niiden sisältämät omegarasvahapot ravitsevat, uudistavat ja suojaavat ihoa. Hieronnan jälkeen iho tuntuikin erityisen ravitulta, kosteutetulta ja napakoituneemmalta. Sopii siis myös talviliikkujille, joiden iho kärsii pakkasen aiheuttamasta kuivuudesta. Hieronnan jälkeen ei kannata heti mennä suihkuun, jotta öljyjen hoitavat aineet imeytyvät kunnolla iholle.

fi.guinot.ee

 

Bernard Cassiere Lapin taikaa hunajahoito

Kesto ja hinta:  1 h 45 min, 140 e

Mitä tehtiin:
Hoito aloitettiin koko vartalon hunaja-sokeri kuorinnalla. Kuorinta-aine poistettiin hieromalla ihoa kosteilla pyyhkeillä. Tämän jälkeen seurasi 45 minuutin mittainen rentouttava kokovartalohieronta, jossa käytettiin hunajaista vartalovoita. Hoito päätettiin hunajaiseen vartalokääreeseen, jossa hunajavaha
levitettiin koko kroppaan ja
keho käärittiin muovikelmuun. Kun vartalo oli hyvässä paketissa, päälle vedettiin lämpöpeitto, jonka lämmössä saikin pötkötellä hoidon viimeiset 20 minuuttia.

Erityistä:
Mieto hunajan tuoksu on läsnä koko hoidon ajan. Lähes 2 tuntia kestävän hoidon aikana kroppa ja mieli rentoutuivat täysin. Hoidon jälkeen iho tuntui todella pehmoiselta ja kosteutetulta. Oli todella sääli joutua pukemaan vaatteet päälle heti hoidon jälkeen!

www.sothys-salonki.fi

 

Lue myös: 

Haluatko rentoutta ja nopeaa palautumista? Hyppää huippukylmähoitoon

Kiinnostaako jäähieronta? Kokeile cryo-hoitoa jumeihin

Kylpylät, joissa pääset irti arjesta – 3 rentouttavaa kohdetta

Teksti Toimitus
Kuvat Adobe