Cryo-hoidossa hierotaan käsin ja pakkasasteisiin kylmenevällä hoitopäällä.

Kiinnostaako jäähieronta? Kokeile cryo-hoitoa jumeihin

Miltä tuntuisi lihasjumien helpottaminen jäisellä hierontapäällä? Hartiavaivaiselle ja pakarat tukkoon kyykänneelle kokeilu voi kannattaa, sillä kylmä helpottaa tulehdusta ja vapauttaa maitohappoja.

Etureisissä on perinteinen alkuviikon jumi. Viikonlopun huilauksen jälkeen kovaa treenaaminen kostautuu. Aika ja palauttelu toki auttavat, mutta kokeillaan nyt järeämpiä keinoja.

Jumeja ja kolotuksia helpottava cryo-hoito tehdään pakkasasteisiin asti kylmenevällä hoitopäällä, jolla hoitaja käsittelee hoidettavaa aluetta: joko lihasjännitystä tai vaikka venähdystä, mutta tuloksia on saatu jopa noidannuoleen. Kylmä helpottaa turvotusta ja tulehdusta, saa aineenvaihdunnan käyntiin ja vapauttaa maitohappoja.

Käsittely tuntuu aika perinteiseltä hieronnalta, vain kylmä hoitopää on erikoista: vähän kuin jääpalalla hierottaisiin. Hoidon jälkeen jaloille on hetken aika vilu, mutta kun kylmyys helpottaa, myös lihasten kireyden huomaa vähentyneen.

Vaikeisiin tilanteisiin vaaditaan usein useampi käynti, mutta vaikka hartiajumista kärsivälle kylmähoito voi olla vaihtoehto perinteiselle hieronnalle.

Lisätietoja:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Testissä hengitysteitä avaava suolahuone

Poimi joogaohjaajan vinkit stressittömään kotiin

Teksti Miia Vähähyyppä