Bloggaaja Metallisydän: ”Suhtaudun nykyään treenaamiseen osana elämää”

Metallisydän-blogia pitävä Jari Autere ei enää elä fitness-kuplassa.

Metallisydän eli Jari Autere on 40-vuotias bloggaaja. Blogi löytyy osoitteesta metallisydan.vaikuttajamedia.fi. Seuraa Instagramissa @metallisydanblog.

Suhtaudun nykyisin treenaamiseen osana elämää. Olin ehkä 15-vuotias, kun menin ensimmäisen kerran kuntosalille. Opiskeluvuosina elin fitness­kuplassa, jossa mietin joka päivä ensimmäiseksi, milloin treenaan ja mitä syön. Sitten perustin perheen, ja nyt treenaaminen on minulle taas harrastus. En tule silti koskaan luopumaan siitä, niin paljon nautin treenistä ja sen tuomasta hyvästä olosta ja energisyydestä.

Olen oppinut kuuntelemaan kehoani. Ei ole maailmanloppu, vaikka lepopäiviä tulisi useampi putkeen. Tavoitteetkin ovat muuttuneet. Aiemmin tavoittelin tuloksia tai tietyn mallista kehotyyppiä, mutta nyt tavoitteet ovat hyvinvoinnin puolella.

Ei ole maailmanloppu, vaikka lepopäiviä tulisi useampi putkeen.

Työskentelen lastensuojelussa, ja siinä joutuu kohtaamaan henkisesti rankkojakin asioita. Treenaamalla voin tyhjentää pääkoppaa. Isosta koosta ei ole työssä varmaan haittaakaan, mutta toisaalta sitä tehdään enemmän persoonalla kuin ulkoisella olemuksella. Minulla on paljon itseäni pienempiä kollegoja, jotka hoitavat yhtä lailla tilanteen kuin tilanteen.

Kutsun itseäni blogissa supersankariksi. Olisi tietysti hienoa, jos voisi olla supersankari kuten suosikkini Batman ja auttaa muita ihmisiä. Samassa yhteydessä mainitsen kuitenkin myös olevani isä, ja isähän on usein lapselleen jonkinlainen supersankari. Nimitys onkin huumoria.

Lue myös:
Personal trainer Vertti Harjuniemi: ”Menestys maksoi kovan hinnan”

Näin treeni vaikuttaa tunteisiin

 

Teksti Anu Piippo
Kuvat Elina Simonen