Ahvenanmaan Getavuorella on huikeita boulderointipaikkoja.

5 syytä matkustaa Ahvenanmaalle – vain yksi niistä on pyöräily

Haluatko nappailla kaloja, pyöräillä, boulderoida tai herkutella Ahvenanmaan pannukakulla? Lähimatkaile Ahvenanmaalle.

Jos tykkäät pyöristä, pannukakuista ja merestä, tykkäät myös Ahvenanmaasta. Lue viisi vinkkiä aktiivilomaan Ahvenanmaalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nappaa kaloja

Oppaan ja venekuskin kanssa kalaan voi lähteä yhtä hyvin aloittelija kuin tottunut kalastaja, ja onnekas nappaa merestä vaikka ahvenia, lohta, siikaa tai haukia. Hintaan sisältyy kalastuslupa, varusteet, vaatteet ja kahvit – ja aito ahvenanmaalainen kalakonkari auttamaan saaliin kanssa. Neljän tunnin kalareissu kolmelle hengelle maksaa 250 e.

Lötköttele rantahiekalla

Matalapohjaista ja noin kilometrin pitkää Degersandin hiekkarantaa väittää moni maan hienoimmaksi. Pehmeää hiekkaa, dyynejä, suolainen tuuli ja leirintäalueen puusauna – kyllä kelpaa! Ahvenanmerelle tuijottele on parasta päännollausta. Majoittua voi omassa teltassa tai vuokramökissä.

Pyöräily Ahvenanmaalla pitää kokea ainakin kerran elämässä.

Pyöräile pitkin saaria

Fillaroidessa näkee hetkessä paljon: idyllistä maisemaa, merta ja kalliota. Ahvenanmaan punertavalla asfaltilla pyöräily on koettava vähintään kerran elämässä. Maisemat vaihtuvat mutkaisilla, mutta tasaisilla teillä usein, ja kun yksi saari alkaa kyllästyttää, voi hypätä lossiin tai lauttaan ja jatkaa seuraavalle. Yöpymistä varten voi seikkailunhaluinen kuljettaa mukana omaa telttaa.

Kiipeä Getalle

Kallioita, rotkoja, railoja, siirtolohkareita ja luolia yhdellä Ahvenanmaan korkeimmalla kohdista. Getan vuoret on mahtava seikkailupaikka luontoihmiselle. Ohi kulkeneiden retkeilijöiden kasaamat kiviröykkiöt ovat vaikuttava näky, ja myös boulderointimahdollisuuksia riittää. Muista hyvät kengät ja taskulamppu luolia varten. Mäen päällä on ravintola ja vuokrattavia mökkejä.

Nauti suolaista ja makeaa

Ruokamatkailija suunnittelee päivän menot ravintoloiden ja kahviloiden mukaan. Tsekkaa Maarianhaminassa ainakin mummonmökki-idylli Bagarstugan tai suloinen Svarta Katten. Noin 8 kilometrin pyörämatkan päässä Maariahaminasta, Järsössä, sijaitsee herttainen Stickstugan Hantverk & Café, jonka puutarhassa voi nautiskella leivoksen tai pientä suolaista. Kotiin ei kannata lähteä ainakaan ennen kuin on maistanut Ahvenanmaan perinteistä pannukakkua.

Muista tämä:

Esimerkiksi telttailua koskevat säännöt poikkeavat Ahvenanmaalla Manner-Suomen vastaavista.

Lue lisää täältä: visitaland.com/jokamiehenoikeus.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Huimapään matka Tallinnaan

Treenaajan nautiskelumatka Hankoon

Luontoseikkailijan Malaga

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Visit Åland ja Nicolas Altmaier