Malaga on mainio matkakohde myös aktiivilomailijoille.

5 x luontoseikkailijan Malaga

Malaga on mainio tukikohta luonnossa liikkuvalle lomailijalle. Lähiympäristön kohteissa voi riippua rotkojen laidalla, meloa vesiputousten alla tai laukata ratsulla Välimeren rannalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Kulje kanjonin laitaa

Caminito del Rey -vuoristopolku

Caminito del Rey -vuoristopolku ei ole rankka vaan huima.

Malagan kuuluisa vuoristopolku kiemurtelee majesteettisissa maisemissa, turkoosien tekojärvien ja karujen kanjonien välissä. Vaikka Caminito del Reytä eli kuninkaanpolkua sanottiin ennen maailman vaarallisemmaksi, nykyisten turvatoimien ansiosta reitillä ei ole vaaraa. Korkeanpaikankammoisen kintuissa kuitenkin taatusti tutisee, kun seinään pultatun puuväylän lankkujen raoista vilkkuu sadan metrin pudotus rotkoon. Reitti ei ole rankka. Hikeä todennäköisemmin 8 kilometrin matkalla virtaa adrenaliini.

HINTA 10 e (omatoiminen), 18 e (opastettu).

SIJAINTI Ardales/Alora, 60 kilometriä Malagasta.

SIIRTYMINEN Helpointa on hypätä vuokra-autoon. Juna vie El Chorro -asemalle kaksi kertaa päivässä, aikataulut renfe.com.

HYVÄ TIETÄÄ Liput ostettava hyvissä ajoin reservas.caminitodelrey.info.

 

2. Melo rantaluoliin

Nerjan kanoottiretket

Melontaretki Nerjan rannoilla on hieno kokemus.

Aktiivinen rantahirmu riemastuu Nerjan paratiisirannoilla. Huojuvia palmuja ja turkoosina kimmeltävää Välimerta ei tarvitse jäädä tuijottelemaan rantatuoleilta. Educare Aventuran melontaretket vievät huikeisiin luoliin, vesiputousten alle ja koskemattomiin pikkupoukamiin. Käännöspaikalla voi vetää snorkkelit naamaan ja kurkata vedenalaiseen maailmaa. Jos haluaa kauhoa rantavesissä omaan tahtiin, voi vuokrata kanootin.

HINTA opastettu retki (2,5 tuntia) 20 e, kanootin tai SUP-laudan vuokra 5 e (tunti).

SIJAINTI Playa Burriana -ranta, Nerja, 50 km Malagasta.

SIIRTYMINEN Vuokra-auto tai linja-autolla Nerjan keskustaan (5 e/suunta), aikataulut alsa.es.

HYVÄ TIETÄÄ Retkiä maaliskuusta lokakuuhun, varaus educare-aventura.com.

 

3. Riipu jyrkänteillä

Comaresin seikkailureitit

Comaresin seikkailureitti sopii huimapäille.

Malagan itäpuolen vuoristossa, 700 metrin korkeudessa töröttävä Comaresin valkoinen kylä on liikkujan unelma. Jylhissä maisemissa risteilevien patikkapolkujen lisäksi huimapäille on rakennettu kylän laidalle Espanjan pisin 436-metrinen vaijeriliuku sekä kolme seikkailureittiä. Via Ferrata -nimellä tunnetuilla rautareiteillä rimpuillaan askelmia, vaijereita ja köysisiltoja pitkin. Kokemattomatkin kiipeilijät voivat kokeilla kipuamista oppaan opastuksella. Climbing in Malaga -yritys järjestää Malagasta retkiä, joihin kuuluvat varusteet, ohjaus ja vaijeriliuku.

HINTA Climbing in Malagan opastetut retket alk. 50 e.

SIJAINTI Comares, 40 km  Malagasta.

SIIRTYMINEN Retkioppaan kuljetus.

HYVÄ TIETÄÄ Varaa ja  räätälöi etukäteen climbinginmalaga.com.

4. Patikoi vesiputouksille

Rio Chillar -joki

Rio Chillarin vesiputoukset ovat patikkaretken arvoiset.

Täällä luulee patikoivansa tropiikissa. Purosta joeksi kasvavaa virtaa seuratessa patikoija saa väistellä vehreää kasvustoa, puikkelehtia metrin levyisten kanjonien välissä ja viilentyä vesisuihkuissa. Hienohelmoille tai kylmimpiin kuukausiin reitti ei sovi, sillä vesi nousee kahluuhommissa polviin tai jopa korviin. Kahdeksan kilometrin jälkeen kivikkoinen uurastus palkitaan pulahduksella upean vesiputouksen alle. Lammen jälkeen reitti muuttuu vaikeakulkuiseksi, joten on paras palata samaa reittiä takaisin.

HINTA Ilmainen.

SIJAINTI Nerja, 60 km Malagasta.

SIIRTYMINEN Jätä auto Calle Mitro -kadun parkkipaikalle, jatka Calle de la Molineta -tietä alas noin kilometri vanhan sähkölaitoksen ohi. Seuraa puroa, joka muuttuu Rio Chillar -joeksi.

HYVÄ TIETÄÄ Ota mukaan tukevat kengät, vedenpitävä reppu, vettä ja evästä.

 

5. Laukkaa välimeren hiekoilla

Ratsastuskeskus  Cortijo El Moral

Ratsastusretki hiekkarannalla on monen unelma.

Välimeren hiekalla auringonlaskuun laukkaaminen on monen unelma – tai jos ei vielä ollut, näissä puitteissa pieni sisäinen heppatyttö viimeistään herää. Torremolinosin tallilta voi kirmata niin hiekkarannoille kuin läheiseen luonnonpuistoon. Retkiä ja hevosia löytyy kaiken tasoisille ohjastajille, jopa niille, jotka eivät ole koskaan istuneet satulaan.

HINTA Retkien hinnat vaihtelevat, alkaen 25 e.

SIJAINTI Los Alamos, Torremolinos, 15 km Malagasta.

SIIRTYMINEN Paikallisjuna C1.

HYVÄ TIETÄÄ Kesäkaudella ratsut lähtevät liikkeelle aikaisin aamulla tai auringonlaskun aikaan, etteivät rantojen auringonpalvojat jää kavioihin. Varaukset etukäteen +34 633 243 358 tai facebook.com/cortijoelmoral.

 

6. Tsekkaa myös nämä Malagassa

MindBody-joogastudio Avenida Nuestro Padre Jesus Cautivo 11, Fuengirola

Suomalaisomisteisen joogastudion ohjaajat johdattavat aurinkotervehdyksiin hiekka rannalla ja salissa.

Raw Attitude -kahvila Calle Tomás Heredia 19,  Malaga

Boheemissa Sohon kaupunginosassa sijaitsevassa palmumajahenkisessä kahvilassa tarjotaan raakaruokaa, mehustetaan hedelmiä ja hemmotellaan  vegaaneja.

Lue myös:

Piemonte tutuksi kävellen

Pyöräilymatka Thaimaassa

Miten ja milloin  Malagaan?

MALAGA  on 570 000 asukkaan kaupunki Etelä-Espanjassa.

LENNOT  Helsingistä suoraan Finnairin, SASin tai Norwegian siivin 160– 300 euron hintaan.

AJANKOHTA  Luonnossa liikkujalle paras aika matkustaa on syksy ja kevät. Heinä–elokuun paahteeseen sopivat vain vesilajit, talven tuuliin taas patikointi tai kiipeily.

Teksti Eeva-Maria Hooli
Kuvat BellaVie PhotoArt, Climbing in Malaga, Cortijo El Moral, Educare-Aventura, Fotolia ja Eeva-Maria Hooli