Kiipeilyipuistossa seikkailu on kivaa liikuntaa.

Huimapään matka Tallinnaan

Kukapa matkailija ei haluaisi kävellä Tallinnan televisiotornin reunalla tai rimpuilla kiipeilypuistossa.

Pikareissu etelään mielessä? Helppoa! Sen kun hyppäät laivaan, ja seikkailupäivä Tallinnassa odottaa. Kokosimme viisi vinkkiä huimapäiselle Tallinnan matkaajalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyppää pyörän selkään

Moni lienee tutustunut Tallinnaan kävellen, mutta pyöräillen ehtii nähdä päivässä jo paljon. City Bike -vuokraamosta pyörän saa vuokrattua kuudeksi tunniksi 12 eurolla. Pyörällä kannattaa suunnata Kalamajan alueelle niin, että koukkaa rannan hiekkateiden kautta ja piipahtaa Lennusadamin museossa. Myös Piritan suuntaan on hyvät tiet ajella. Samalla voi piipahtaa Kadriorgin puistossa ja nauttia vaikka piknikeväistä.

Citybike.ee

Tepastele Televisiotornin reunalla

Adrenaliinihullut suuntaavat Tallinnan televisiotorniin. Sen 22. kerroksen näköalatasanteella järjestetään äärelläkävelyä. Turvahihnoihin kiinnitettynä on sangen sykettä nostattavaa kurkkia maahan ja istuskella heiluttelemassa jalkoja reunalla. Pari pomppua ilmaan, ja tunnet varmasti olevasi kukkulan kuningas.

Liput torniin 13 e, äärelläkävely 25 e/henkilö, 75 e/4 henkilöä,

Kiipeile puiden latvoissa

Puihin rakennetussa kiipeilypuistossa kiipeily on paitsi hauskaa myös ihan kelpo liikuntaa. Ainakin Piritan alueelle rakennetussa puistossa, jossa korkein rata nousee 12 metriin. Jo alemmilla korkeuksilla jalat ja kädet saavat haasteita, sillä ratoja ei ole rakennettu vellihousuille. Pientä pähkäilyä tarvitaan, että pääsee liukuratoihin päättyviin maaleihin.

Piritaseikluspark.ee

Olevisten kirkon tornista avautuu huikea näköala yli Tallinnan.

Spurttaa kirkon torniin

Vanhankaupungin sydämessä on Olevisten goottikirkko. Sen torniin kiipeäminen saa reidet maitohapoille. Kapeassa kiviportaikossa on syytä olla varovainen, mutta 158 portaan nousu ylös palkitaan. Huikeat maisemat satamaan ja vanhaankaupunkiin ovat vaivanarvoiset. Korkeanpaikankammoisen kannattaa harkita nousua hetki, sillä ylhäällä näköalatasanne on kapea.

Sisäänpääsy torniin 3 e, Olevisten kirkko, Lai 50.

Nauti ruokakulttuurista

Tallinnassa on herkkusuille, mistä valita. Hyvät raaka-aineet ja kekseliäs esillepano yhdistettynä virolaisiin perinteisiin vievät takuuvarmasti kielen mennessään. Uusimpia ovat vanhassa idyllisessä puutalossa Kadriorgin puiston laitamilla sijaitseva Mantel & Korsten ja uudelleen avattu rento Sfäär Rottermannin alueella. Myös tv-tornin ravintola on uudistettu ja sen trendikkäitä mutta yksinkertaisista kauden raaka-aineista valmistettuja annoksia kelpaa syödä kaupungin komeimman näköalan siivittämänä.

Mantel & Korsten, Poska 19 A, Sfäär, Mere pst 6 E.

Vinkki

Kannattaa hankkia 25 euron hintainen Tallinn Card, jolla pääsee muun muassa ilmaiseksi nähtävyyksiin ja liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Treenaajan nautiskelumatka Hankoon

Pyörämatka Thaimaassa

 

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Andres Teiss