5 sporttisinta talvilomakohdetta

Valitsimme liikkujan parhaat talvilomakohteet!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Björkliden ja Riksgränsen, Ruotsi

Ruotsin pohjoisimmissa keskuksissa Björklidenissä ja Riksgränsenissä on perinteikästä hiihtokeskustunnelmaa: hellyhansenit ja northfacet kahisevat ja kaakao höyryää. Aidon äärellä ollaan siinäkin mielessä, että rinteet ovat silkkaa luonnonlunta ja jylhää vuoristoa piisaa joka suuntaan – maisema kantaa aina Norjan vuonoille asti.

54 rinteessä riittää koluttavaa. On pitkiä ja leppoisia liukuja, mutta myös jalat hapoille iskeviä tykityksiä ja offareita. Oma lukunsa on helihiihto: kun on ensin tärissyt hermostuksissaan tunturituulen riepottelemassa helikopterissa ja hetken päästä seisoo aakealla jäätiköllä, täyden hiljaisuuden keskellä, ei voi kuin mykistyä paikoilleen. Paitsi että laskemaanhan tänne on tultu! Maasto ei lopu ihan heti kesken, sillä helihiihtoalue kattaa yli 100 vuorenhuippua aina Kebnekaiselle asti.

Lisätietoa: Lapland Resorts

Jokkmokk, Ruotsi

Miten olisi päivä eskimona? Pohjois-Ruotsin Jokkmokkissa se onnistuu ja kertaheitolla siellä elelee eskimona vaikka viikonkin. Mistään naamiaisista ei ole kyse, vaan monen päivän elämysretkistä, jotka vaativat fyysistä kuntoa. Paikkaa vaihdetaan hiihtäen, lumikenkäillen tai koiravaljakoita ajaen.

Päivän päätteeksi rakennetaan iglu yömajaksi. Ja minne ikinä majansa haluaakin pystyttää, niin rakennustarpeitahan on kinoksittain. Ruoka valmistetaan avotulella tähtitaivaan alla ja yömyssyksi hörpätään kuumat mustaherukkajuomat. Sitten unille porontaljan päälle valkoisen kupolin alle.

Lisätietoa JokkMokk

 

Posio, Suomi

Teroita hakkusi ja suuntaa Suomen Posiolle. Korouoman rotkolaaksossa on jemmassa talvikiipeilijän unelmapaikka 60-metrisine jääputouksineen. Valitse ensin tyylisi ja menosuuntasi: voit nakutella hakkujen varassa ylös tai pakitella alas köyden ja jäärautojen avulla. Kokemus on joka kerta erilainen, sillä sademäärät ja pakkaset vaikuttavat putousten muotoon ja kokoon.

Kiipeilyjä järjestää esimerkiksi Bliss Adventure

 

Haugastøl, Norja

Buustaa hiihtelyysi uudet tuulet: nakkaa sauvat mäkeen ja ota leija tilalle, johan lähtee! Norjan Haugastøl on leijahiihtäjien ja -lautailijoiden suosikkikohde ja monet maailman parhaista viettävät täällä koko talven. Leijailulääniä riittää ja puhuria piisaa.

Lisätietoa: Haugastol

 

Laajavuori, Suomi

Sirklaaminen sujuu ja piruettikin pyörähtää? Jos luistelu on talviharrastustesi ykkönen, niin haasta itsesi ja kokeile alamäkiluistelua. Jääkiekkokamat päälle, hokkarit alle, kypärä ylle ja vauhdilla jäiseen ränniin. Adrenaliinielämykset ovat taattuja.
Jyväskylän Laajavuoressa odottaa kokeilijaansa 490 metrin rata, jonka on suunnitellut itse lajin maailmanmestari Arttu Pihlainen.

Lisätietoa: Laajavuori