Fitness-ammattilainen Else Lautala: ”Nyt mikään ei estä treenistä nauttimista”

Fitness-ammattilainen Else Lautala treenaa aktiivisesti ja monipuolisesti. Sporttinen elämäntapa lisää jaksamista, mutta tuo mukanaan myös ikäviä hiertymiä ja rakkoja. Niiden ehkäisyyn ja hoitoon Else käyttää Compeed-tuotteita.

Kaupallinen yhteistyö: Compeed

– Rakkolaastareiden ansiosta pystyn jatkamaan treeniä samoilla kengillä rakoista huolimatta. Laastarit vievät myös kivun mennessään, ja ne pysyvät hyvin paikallaan, joten treenaaminen on paljon huolettomampaa, Else kertoo.

Rakot ja hiertymät ovat kiusallisia ja yleisiä vaivoja – tutkimuksen mukaan jopa 37 % suomalaisista on kärsinyt niistä viimeisen 12 kuukauden aikana. Onneksi vaivaa voi ehkäistä ja hoitaa rakkolaastareiden avulla. Moni valitsee tähän tarkoitukseen juuri Compeed-tuotteet: kuluttajatutkimuksen mukaan 95 % tuotetta kokeilleista aikoo testattuaan ostaa tuotteita ja 88 % käyttäneistä ostaa tuotteita uudestaan.

Else ihastui Compeed-tuotteisiin maailmanympärimatkoillaan ja ulkona treenatessa. Reissatessaan Else harjoitteli fitneksen vapaaohjelmaa ja teki erilaisia akrobatia- ja loikkatreenejä. Rakkolaastarit vakiinnuttivat nopeasti paikkansa matkatavaroissa allergia- ja särkylääkkeiden rinnalla.

– Rakkolaastarit nopeuttavat paranemista selkeästi, sillä ne suojaavat rakkoa bakteereilta ja pitävät rakkoalueen kosteana. Rakkolaastarit myös tuntuvat mukavilta jaloissa, eivätkä ne häiritse menoa, Else jatkaa.

Else on paitsi Compeed-tuotteiden tottunut käyttäjä, myös Fitin porrastreenikiertueen vetäjä – tästä syystä kysyimme häneltä vinkit rakkojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näin vältät rakot ja hiertymät liikkuessa:

1. Valitse oikeanlaiset varusteet

Käytä aina urheilulajiin sopivia sukkia ja kenkiä, esimerkiksi juoksulenkille juoksusukat ja juoksemiseen sopivat kengät. Näin rakkoja ja hiertymiä ei pääse syntymään niin helposti.

– Lajiin sopivat sukat ja kengät tekevät treenaamisesta mielekkäämpää. Samaan tapaan kannattaa valita myös tilanteeseen sopiva rakkolaastari matkaan mukaan, esimerkiksi juoksulenkille sopii hyvin Compeed Extreme -rakkolaastari, jossa on 20 % lisävaimennus hankausta vastaan sen paksumman ja joustavamman hunajakennorakenteen ansiosta, Else opastaa.

2. Ennaltaehkäise hiertymiä

Mikäli rakot tulevat aina samoihin paikkoihin, niiden syntymistä kannattaa ennaltaehkäistä rakonestopuikolla. Compeed-rakonestopuikko vähentää hankausta ja näin myös rakkuloiden muodostumista. Se soveltuu erinomaisesti myös mekkokeleillä sisäreisiin hankaumien estämiseksi tai jalkoihin liikavarpaiden suojaksi. Rakonestopuikon lisäksi myös laastarit sopivat rakkojen ja hiertymien ennaltaehkäisyyn hyvin.

– Itse laitan rakkolaastarin heti, jos jotakin kohtaa alkaa yhtään hiertämään. Näin pahempaa rakkoa ei yleensä pääse edes syntymään, sillä laastarit parantavat rakot ja hiertymät nopeasti. Laastarin laittaminen ajoissa on pelastanut myös lukuisia reissuja, kun ei tarvitse jättää nähtävyyksiä väliin kipeiden rakkojen takia, Else kertoo.

3. Löydä itsellesi sopivin Compeed-tuote

Rakkolaastareita ja muita rakkoja ehkäiseviä tuotteita on erilaisia. Parhaiten omaan tarpeeseen sopivan tuotteen löytää kokeilemalla. Compeedin tuotevalikoimasta yleisin on Medium-rakkolaastari, joka sopii kokonsa puolesta erityisen hyvin kantapään rakkojen ehkäisyyn ja hoitoon. Valikoimaan kannattaa tutustua lähimmässä apteekissa tai verkossa.

– Itselläni on kotona iso laatikollinen eri mallisia ja -kokoisia laastareita, sillä haluan, että tarvittavat tuotteet ovat aina saatavilla. Samalla pidän huolen siitä, etteivät inhottavat hiertymät ja rakot pääse pilaamaan päivääni, Else kiteyttää hymyillen.

Kaupallinen yhteistyö Compeed