Viivi Pumpanen: ”Taekwondotreenit ovat henkireikäni”

Viivi nollaa vauhdikkaat työpäivät treenisalilla. Jos mieli ei ole läsnä, voi sattua nenään. Malli ja juontaja Viivi Pumpanen, 28, vastasi Fitin väitteisiin liikunnasta ja hyvinvoinnista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väite: Ajan löytyminen treeniin on tahdon asia.

Yritän sopia hektiset työaikatauluni niin, että ehdin taekwondotreeneihin jopa kolme kertaa viikossa. Ne ovat henkireikäni. Taekwondosalilla ei voi miettiä työasioita, vaan on oltava läsnä – muuten voi sattua nenään. Treeneissä minun ei tarvitse olla mitään muuta kuin Viivi, olen yksi muista. Se pitää jalkani maassa.

Väite: Peilistä pitää 
näkyä lihaksia.

Minulle liikunta on hyvän olon juttu. En katsele peiliin, vaan olen onnellinen, kun jaksan harrastaa ja voin henkisesti hyvin. Viime syksynä hauis- ja hartialihakseni kasvoivat Voitolla yöhön -ohjelman fyysisten tehtävien takia. Huomasin sen vasta, kun T-paidan hihat alkoivat kiristää.

Väite: Meditoinnista on 
tullut muotilaji.

Minulle meditaatio on ollut jo vuosia tapa kuunnella itseäni ja pohtia, mikä tekee minut onnelliseksi. Se auttaa näkemään arjen kauniit, pienet asiat. Hieno hetki on vaikka se, kun istun koirani kanssa isolla kivellä, aurinko paistaa ja koira nojaa minuun. En välttämättä näkisi hetken kauneutta, ellen pysähtyisi.

Väite: Se ei pelaa, joka pelkää.

Totta! Menen elämässä päin haasteita ja olen kokeillut kaikenlaista laskuvarjohypystä sukellukseen. Jos ei kokeile, ei koekaan mitään. Viihdeohjelma Possessa saan testata rajojani luvan kanssa. Luotan ammattilaistiimiin ja siihen, ettei telkkarissa tehtäisi stuntteja, joissa tulee ruumiita.

Väite: Maalla on 
mukavampaa kuin 
kaupungissa.

Tykkään asua maalla. Iltaisin on hiljaista, ja talvisin näkyy revontulia ja tähtiä. Pihalla tulee vastaan siilejä, kettuja ja jäniksiä. Tarvitsen hiljaisuutta vastapainoksi työlleni, jossa olen paljon äänessä ja esillä.

Väite: Tytöt ja pojat eivät voi olla vain kavereita.

Parhaisiin kavereihini on lapsesta saakka kuulunut poikia, ja minulla on ollut poikamaiset harrastukset, kuten moottoripyörät ja taekwondo. Minun on helppo olla miesten kanssa. Huumori on karskimpaa kuin naisilla, mutta ymmärrän sitä ja osaan iskeä takaisin.

Väite: Koira on ihmisen 
paras ystävä.

Jos minulla ei olisi saksanpaimenkoiraani Lunaa, elämäni voisi muuttua päättömäksi hulinaksi. Mieluummin kuin iltamenoihin, lähden kotiin ja lenkille. Luna muistuttaa minua siitä, kuka olen aina ollut.

– Moni ei uskoisi, mutta tykkään olla hiljaa, lukea ja meditoida