Ovatko sinunkin hauiksesi eri paria?

Näin tasaat käsiesi voimaeron.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Treenaa käsipainoilla.

Tangolla tehtäessä vahvempi puoli pääsee yleensä hallitsemaan liikettä. Käsipainoilla raajat joutuvat tekemään työtä itsenäisemmin.

2. Tee puhtaita yhden raajan liikkeitä.

Yhdellä kädellä tehdyt hauiskäännöt opettavat heikkoa puolta toimimaan tehokkaasti. Vältä kuitenkin keskitettyjä hauiskääntöjä ja esimerkiksi hauispenkissä tehtyjä yhden käden kääntöjä. Niissä olkanivelen tukevuutta on vaikeampi pitää yllä, ja usein niitä tehdään myös hartia eteenpäin valahtaneena. Seiso suorassa, tue olkavarsi tiukasti kylkeä vasten, vie hartiaa hieman taakse alaspäin ja pidä se siellä. Tee sitten tästä asennosta hauiskääntöjä yhdellä kädellä hartiaseudun ja olkanivelen ryhtiin keskittyen. Tämä on erityisen tärkeää, sillä voimanpuute johtuu usein epävakaasta nivelestä. Silloin hauiksen hermostollinen käskytys ei toimi kunnolla.

3. Älä ylitreenaa vahvempaa puolta.

Vaikka saisitkin toisella kädellä tehtyä ylimääräisiä toistoja tai nostettuja isompia painoja, vältä kiusausta. Etene heikomman raajan ehdoilla. Pian huomaat, että voimaero alkaa selkeästi tasoittua. Jos se vielä parin kuukauden treenin jälkeenkin on erittäin iso tai kädessä tuntuu puutumista tai kipua, hakeudu fysioterapeutin juttusille.