Onko vartalotyyppisi tasapaksu? Näin saat kroppaan muotoja ja lihaksia

Jos vartalotyyppisi on tasapaksu, painota treeni syviin vatsoihin ja lankkuihin.

Kropassasi ei ole ylimääräistä rasvaa ja lihakset erottuvat, mutta keskikroppasi on mielestäsi tylsä pökkelö. Tiima­lasimuodosta ei ole tietoakaan.

Luustosi rakenteelle et voi mitään, mutta treenillä on kyllä merkitystä. Etenkin raaka voimailu ja sivutaivutukset ja rutistukset tekevät keskivartalon lihaksista jymäkät.

Miten treenata?

Unohda superraskaat maastavedot ja kyykyt, lisäpainorutistukset, sivutaivutukset ja rekillä tehtävät jalannostot. Ne ovat mainioita liikkeitä, mutta eivät kavenna uumaasi.

Tee sen sijaan lankkuja, syviä vatsoja ja harjoituksia, joissa keskivartaloon ei kohdistu liian kovia voimia. Tällaisia ovat esimerkiksi lantionnostot tangolla, jalkaprässi, askelkyykyt pitkinä sarjoina sekä eristävät pakara- ja reisilaitteet.

Treenaa myös yläselkää ja olkapäitä, jotta saat tiima­lasimuotoa nätisti esiin.

Lue myös: Ongelmana jenkkakahvat? Näin kutistut jopa 10 senttiä kuukaudessa

Miten syödä?

Koska kroppasi on jo timmissä kunnossa, ruoka­valioveivausta ei sinänsä tarvita. Varmista vain, että saat riittävästi ruokaa yläkropan lihasten kehittymiseen.

Lisää energiaa leivästä, puurosta, riisistä ja muista hiilareista. Pientä lisäbuustia saat urheiluravinteista, kuten kreatiinimonohydraatista.

Lue myös:

Vatsa päässyt pömpöksi? 3 täsmäliikettä pömppömahaa vastaan

Haluatko nyrkkeilijän vatsalihakset? Kokeile näitä treeniliikkeitä

Janni Hussin jumppapallotreeni laittaa korsetin kuntoon